Nachhaltigkeit

REHAU EcoPuls

Omiljena održivost

Kao kompanija koja ima proizvodnju širom svijeta, snosimo posebnu odgovornost za ljude i životnu sredinu. Odgovorno koristimo sirovine, a upotrebu materijala pratimo tokom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

Održivost je čvrsto učvršćena u REHAU korporativne vrijednosti i u velikoj mjeri određuje naše korporativno ponašanje. Održivost je za nas:

Očuvanje
resursa

Zadovoljstvo
zaposlenih

Energetski efikasni
proizvodi

Dugoročna korporativna strategija

Do 2020. godine, mi ćemo investirati više od 65 miliona evra u sopstvena, kao i eksterna postrojenja za reciklažu i u proizvodnju sistema prozorskih profila radi održivog očuvanja resursa. Naš cilj: povećanje udela reciklata – sa današnjih 25% na do 50% do 2020. u našim evropskim pogonima. Korišćenjem reciklata u unutrašnjem jezgru prozorskih profila ciljamo na održivu proizvodnju.

Na taj način već danas ostvarujemo uštedu CO2 od 97.000 tona godišnje. REHAU ECO PULS prozori su na raspolaganju za ovaj pozitivan ekološki otisak.

Idi na izveštaj o održivosti

Rezyklat für nachhaltige Fenster

Ökobilanz

Zatvorena cirkulacija materijala

Od starih prozora i delova profila nastaju novi, inovativni i održivi prozorski sistemi – istog kvaliteta u poređenju sa REHAU prozorima od novih materijala. Materijal se skuplja, čisti, usitnjava, sortira, delimično oplemenjuje i na kraju ponovo koristi za proizvodnju novih prozorskih profila.

Osim toga, za naš visokotehnološki materijal RAU‑FIPRO imamo sopstveni ciklus reciklaže: Materijal se razvrstava prema markerima i na kraju ponovo završava u visokokvalitetnim RAU‑FIPRO prozorskim profilima.

Više informacija o našem partneru u oblasti reciklaže starih prozora: www.dekura.de

Odlična održivost: Oznaka proizvoda VinylPlus

Sertifikovani smo za stavljanje oznake proizvoda VinylPlus zbog naše ekološki savesne proizvodnje, naših reciklažnih mera i našeg razvoja održivih proizvoda. Nabavka, obrada ili takođe reciklaža: duž celog lanca dodate vrednosti ispunjavamo razne, procenjene kriterijume za sertifikaciju sa oznakom proizvoda VinylPlus – prvom oznakom proizvoda za održive PVC prozore.

Sa SYNEGO, Brillant‑Design, Euro‑Design 60, Euro‑Design 70, Total 70, Aralya, Titanium Design i TriTec 60 sada veliki broj REHAU sistemskih rešenja nosi oznaku VinylPlus koja dopunjuje pečat kvaliteta u pogledu održivosti. Takođe su nagrađivani i prozorski profili GENEO, Neferia i Nordic Design od materijala RAU‑FIPRO ojačanog staklenim vlaknima.

VinylPlus zertifiziert


REHAU EcoPulsSa REHAU ECO PULS sistemom odlučite se i Vi za održive prozorske sisteme koji štede resurse.

Referenca

Tiny Houses mit REHAU Fenstern
ECO PULS inside

Minijaturne kuće sa REHAU prozorima

Engineering progress

Enhancing lives