817-D465_419487_0 - 419487

Efikasnost mreže

Efikasno planiranje

Mreže lokalnog grejanja imaju smisla samo ako nakon njihove proizvodnje pružaju bezbednost snabdevanja i to pod ekonomičnim uslovima. To znači: U čitavoj mreži se toplotni gubici moraju održavati na što je moguće manjem nivou. Da bi se to osiguralo, nudimo specijalne softverske module za projektovanje mreža.

Koncepcija mreže
Faktori za projektovanje
Sistemske komponente

1. Ključ: Inteligentna koncepcija mreže

Mi iz kompanije REHAU postižemo sigurnost snabdevanja i ekonomičnost zahvaljujući harmoniji između koncepcije mreže, optimalnoj interakciji svih faktora za projektovanje i izboru odgovarajućih sistemskih komponenata. Kao rezultat toga, prave se visoko ekonomične mreže lokalnog grejanja – čak i kada je gustina potrebne toplote mala, npr. u novogradnji.

50% manje toplotnih gubitaka

2. Rezultat: upola manje toplotnih gubitaka

Sa našim koncepcijama mreže često ostvarujemo i upola manje toplotnih gubitaka u odnosu na standard. Naši instrumenti za uvećanje ovog energetskog potencijala se sastoje od sledećeg:

  • uzimanje u obzir hidraulične kompenzacije
  • određivanje simultanosti
  • optimizacija svih sekundarnih trasa
  • korišćenje DUO vodova, upotreba ojačane izolacije

Proračun faktora simultanosti po trasi

3. Princip: odgovarajući dizajn mreža

Princip kojim se naši stručnjaci vode u suštini glasi: „izbegavati predimenzioniranje“. Da bi se u tome uspelo, potrebno je specijalno znanje i iskustvo. Zbog toga našim partnerima i kupcima u vezi sa projektima nudimo opsežan servisni paket koji se sastoji od proračuna toplotnih gubitaka i cevne mreže, kao i referentne vrednosti za polaganje radi postizanja ekonomičnog dizajniranja mreže.

ZTB_00401_02_Online - 75726

Engineering progress

Enhancing lives