Ne plašite se vode! S rautitan sistemom za pitku vodu.

Čista pitka voda – imate je nadohvat ruke

Pitka voda je naša najvažnija namirnica. Niti jedna druga namirnica se zato ne kontroliše tako strogo. Činjenicu da taj kvalitet doista dolazi iz vaše slavine ne smijete uzeti zdravo za gotovo. Zbog toga što su opskrbljivači pitkom vodom odgovorni samo do vašeg kućnog priključka. Vodovodi u vašoj kući su od presudne važnosti u posljednjim metrima.

Trajna higijenska opskrba vodom obezbjeđena je kada su usklađeni doista svi faktori. Uz sistem RAUTITAN u vašoj kući možete se odmoriti i uzdati se u najviši kvalitet pitke vode – bezbjedno za cijeli život.

Zašto je higijena pitke vode važna za vas

Ne možete vidjeti koliko je pitka voda zapravo čista. Zato što je mikrobiološko zagađenje, npr. legionelom, glavni rizik za vaše zdravlje. Godišnje se prosječno 30.000 Nijemaca zarazi legionelom, naročito udisanjem fine smjese vode i zraka, npr. tokom tuširanja. Posljedice su teške upale pluća.

Ako je vaš sistem pitke vode pogrešno instaliran, i vaši vodovi postaju idealno plodno tlo za legionele i druge uzročnike bolesti: Duži prekidi rada u vodovima potiču rast, a u određenim temperaturnim područjima uzročnici se razmnožavaju naročito brzo.

Stoga je posebno važno odgovarajuće planiranje!

Vaše rješenje: RAUTITAN

REHAU je redefinisao standard za vodove pitke vode i zahvaljujući desetljećima iskustva kombinovao nove materijale u efikasne sisteme. Raznovrsnost sistema RAUTITAN omogućava vašim stručnim obrtnicima da za vas odaberu odgovarajuće rješenje i da ih realiziraju na ekonomičan način – ne samo u novogradnji, nego i pri sanaciji.

U pokretu i dobro temperirana

Das RAUTITAN Komplettsystem für optimale Trinkwasserqualität

Voda u vašim vodovodima treba da se pri svakodnevnom radu kreće što brže i obnavlja da bi bolje djelovala protiv mikrobiološkog zagađenja, npr. legionelom.  

Instalacija prstenastog voda je najefikasnije rješenje da se održi kretanje vode. Svaki put kada otvorite slavinu pokreće se sav sadržaj u vodu i ispire se svako mjesto: Na taj način gotovo da nema rizika od stvaranja klica u sistemu. Čak i u kućama sa rijetko korištenim mjestima uzorkovanja, voda nastavlja teći. Program RAUTITAN je posebno prilagođen ovoj kao i drugim inovativnim tehnikama instalacije.

Topla voda ne smije postati prehladna, hladna voda ne smije postati pretopla. Međutim, voda se može zagrijati ili ohladiti u vodu već pri kratkom prestanku rada. Tako nastaju idealni životni uslovi za mikroorganizme. 

Izolacija RAUTITAN ovdje pruža pomoć, a potrošnja energije za vašu toplu vodu se osjetno smanjuje.

Nema mjesta za klice

Glatke cijevne površine RAUTITAN efikasno sprječavaju taloženje u sistemu cjevovoda.

Čak i cijevni spojevi mnogih instalacijskih sistema nude najbolje uvjete za razmnožavanje klica. Voda prodire u najmanje praznine i dolazi do prestanka rada. To je dobro za mikrobe.
Velika gustoća RAUTITAN tehnike spajanja efikasno sprječava taloge – zvanično potvrđuje Institut Fraunhofer.

Kvalitet koji se isplati

Jednom ugrađeni, cjevovodi su skriveni u zidu i u podu, i više ih ne opažate. Štete nastale vodom pravi su košmar. Stoga je važno da pri odabiru cjevovoda imate u vidu budućnost.

RAUTITAN ovdje uvjerava svojom sigurnošću i dugovječnošću: Cijevi iz visokotehnološkog materijala PE-Xa umreženog pod visokim tlakom su osnova za višedesetljetnu sigurnu upotrebu. U pogledu tehnike povezivanja, REHAU se oslanja na izrazito robusne materijale koji se koriste i pri svemirskim letovima. Ti materijali su posebno otporni na koroziju, što takođe i naročito vrijedi u slučaju vapnene vode ili lošeg kvaliteta pitke vode.

Vaša osoba za kontakt na licu mjesta

Instalacija vaše pitke vode se nalazi u sigurnim rukama. Stoga bi pri savjetovanju i instalaciji uvijek trebali da se uzdate u kompetenciju provjerenih stručnih instalatera.

Ovdje ćete pronaći pravu osobu za kontakt u vašoj blizini: