Prednoosti REHAU površinskog grejanja

Vorteile für die REHAU Fußbodenheizung

Prijatno, komforno, energetski štedljivo

Postoji puno dobrih razloga zašto da se opredijelite za REHAU površinsko grijanje! Saznajte više o prednostima REHAU površinskog grijanja: 

Pretvorite Vašu prostoriju u grejno tijelo!
Nasuprot uobičajenim grejnim tijelima, površinsko grijanje obezbjeđuje ravnomjernu raspodjelu toplote. Temperatura od ca. 20 stepeni je dovoljna da bi se postigao osjećaj prijatne toplote. To podstiče dobar osjećaj i štedi energiju: već dva stepena niža temperatura može da donese uštedu od deset posto troškova za grijanje..  

Izbjegnite energetski slaba mjesta putem površinskog grijanja!
Isti princip, koji čini toplotu površinskog grijanja tako prijatnom, sprječava nastanak termalnih mostova koji mogu izazvati pojavu buđi: putem ravnomjernog zagrijavanja sprječavaju se štete od buđi, kako kod čovjeka, tako i na objektu. Rezultat: sigurno i bezbrižno stanovanje. 

Uživajte u mirnom vazduhu!
Ravnomjerna raspodjela toplote kod površinskog grijanja umiruje vazduh u prostoriji i samim tim je udio prašine i grinja u vazduhu manji. Rezultat: manje tegoba kod alergičara!

Vaše grijanje je nevidljivo!
Površinsko grijanje je izuzetno neupadljivo: ono nestaje u podu, stropu ili zidu. Usljed toga otvaraju se nove mogućnosti uređivanja, a prostor djeluje urednije. Povrh toga bićete pošteđeni brisanja prašine i lakiranja. 

Uživajte u prijatnoj toploti sa malom temperaturom u razvodu!
Što je površina veća, to je potrebno manje vruće vode za instalacije grijanja. Sistemima površinskog grijanja je dovoljna temperatura vode od 35 kako bi kao grejno tijelo proizvodili prijatnu toplotu. To sa jedne strane štedi energiju, a sa druge strane stvara osjećaj udobnosti.

Zaključak: REHAU površinsko grijanje je komforno, dobro za zdravlje i nekretninu, a zahvaljujući nižoj temperaturi vode, donosi i do 20 posto uštede kod troškova za grijanje. 

Uštedite i Vi! Kontaktirajte za REHAU površinsko grijanje certificirane instalatere u Vašoj blizini.

 

Fleksibilan način grejanja uz REHAU podno grejanje: u novogradnji, starogradnji ili za specijalne primene.

Oblasti primjene

Fleksibilan način grijanja putem površina: u novogradnji, starogradnji ili za specijalne primjene. 
Kako funkcioniše REHAU površinsko grejanje

Način funkcionisanja

Sve što treba da znate o načinu funkcionisanja REHAU površinskog grijanja.

Varijante

Otkrijte prednosti podnog, zidnog i plafonskog grijanja