Bild 2_REHAU @ Fenst_ale 2020_01_v02 - 107245

“Napravi razliku, razvijaj poslovanje”

REHAU objavljuje ekskluzivne podatke i informacije o svojim inovacijama za 2020

07.05.2020


Čak i bez sudjelovanja na ovogodišnjem sajmu, odjeljenje Window Solutions tvrtke REHAU u svojoj prtljazi ima brojne istaknutosti i inovacije koje će sada predstavljati kupcima, partnerima i zainteresiranim stranama. Kompanija se oslanja na atraktivan digitalni sajam. Posetioci mogu samostalno istražiti sadržaj ili dobiti ekskluzivni uvid dogovarajući lični sastanak za turneju s odgovornim prodajnim predstavnikom. Na taj način dobija detaljne informacije i odgovore na svoja pitanja.

Usmjerene inovacije

U skladu s motom „Stvorite razliku, rast poslovanja“, REHAU razvija inovacije koje postavljaju trend u i oko prozora koje stvaraju značajnu dodanu vrijednost za kupce i partnere i koje mogu koristiti za sebe. REHAU nudi odgovore na mnoge izazove koji pokreću industriju - bilo da su to pametne tehnologije, stalni manjak kvalificiranih radnika ili digitalizacija. Pored toga, asortiman proizvoda je proširen u smislu holističkog dobavljača sistema s pametnim paketima rješenja izvan profilnih sistema. "Mi pridajemo veliku važnost ne samo ponudi komponenti proizvoda, već i idealno koordiniranim cjelovitim sustavima iz jednog izvora, tako da se naši kupci ne moraju brinuti oko sučelja", kaže Carsten Heuer, šef Window Solutions i član izvršnog odbora REHAU-a. „Ovo se odnosi na nas u svim oblastima - od proizvoda do usluga do održivosti.“ Dobar primer za to je inovativno odgovarajuće rešenje za implementaciju zapornih elemenata sa novim SYNEGO SLIDE sistemom, koji sada nudi i dodatna bezbednosna rešenja daljnja razvijena generacija REHAU Smart Guard omogućava. "Čisti prozor punimo pametnim dodacima, pametnim rješenjima, digitalnim uslugama i održivim materijalima na način da on postaje stvarna konkurentska prednost za naše partnere, s kojima se mogu otvoriti dodatni poslovni prostori", naglašava Carsten Heuer.

Bild 4_Smart Privacy - 107246

Dobro osmišljene sistemske dodatke

REHAU nudi svojim kupcima pouzdane i testirane sisteme sa pravim argumentima prodaje. Na primjer, profilni sustav GENEO izrađen od RAU-FIPRO X, s kojim su mogući izuzetno veliki elementi s najboljom energetskom efikasnošću i optimiziranom stabilnošću oblika. Ili porodicu profila SYNEGO, koja je sada dopunjena SYNEGO SLIDE ekonomičnim kliznim sistemom. Pored toga, REHAU proširuje asortiman u smislu holističkog dobavljača sistema s brojnim prilagođenim sistemskim dodacima, poput zaštite od pada od pada SKYFORCE, nove serije LINEA ručica ili pametnog hardverskog rješenja za sklapanje kliznih ploča.

Inteligentna rješenja

S novim pametnim tehnologijama, REHAU pruža svojim kupcima mogućnost otvaranja novih tržišta rasta, širenja funkcionalnog opsega prozora i pružanja novih različitih argumenata u prodaji. "Nudimo sofisticirana plug-and-play rješenja koja olakšavaju ulazak u svijet pametnih kuća: od samostalnih rješenja do integracije u kompletne sisteme", kaže Carsten Heuer. Osim daljnjeg razvoja REHAU Smart Guard-a, to se odnosi i na inteligentna rješenja za ventilaciju i zaštitu privatnosti (REHAU Privacy i REHAU Shading). Nova Smart Guard 2 sada je dostupna u znatno kompaktnijem dizajnu i s novim značajkama za sve REHAU prozorske sustave i tipove otvaranja.

Novost u industriji za montažu

REHAU takođe koristi temu digitalizacije i nudi svojim klijentima nove usluge za optimizaciju njihovih procesa. Sve započinje sa kupnjom novih kupaca, nastavlja se na planiranje i instalaciju, sve do servisa.

REHAU Connect, Just Smart i naš Window ID su tri istaknuta područja iz ovog područja. „Sa REHAU Just Smartom predstavljamo apsolutnu industrijsku novost za sastavljanje prozora i vrata kao lidera u inovacijama. Naš odgovor je da se suočimo sa sve većim nedostatkom kvalifikovanih radnika u industriji i da poboljšamo kvalitetu ugradnje prozora“, objašnjava Carsten Heuer. Ovo štedi partneru vrijeme i radnu snagu tokom montaže, omogućava im izvršavanje dodatnih narudžbi i ponovno im daje jasnu konkurentsku prednost.

Bild 5b_mit smart-shading - 107247

Primjerna upotreba resursa

Odgovornost prema ljudima i prirodi je od velikog značaja. REHAU je dosljedno dizajnirao sve procese proizvodnje i nabave na održiv način unutar svog odjela Window Solutions i tako je jedan od pionira u industriji. No, ovaj uspjeh nije kratkotrajan, jer REHAU osigurava povratak profila od 1988. godine i osigurava njihov povratak u proizvodnju. Posljednjih godina, od 2014., udio profila sa recikliranim materijalom postepeno se povećavao sa 25% na preko 40% i čak će se povećati na 50% u sljedećoj godini. „Sa našim zatvorenim ciklusom recikliranja, već nudimo našim kupcima prave argumente za uključivanje važne teme u njihov osnovni posao i razgovore o prodaji“, naglašava Carsten Heuer

REHAU uzima u obzir odgovornost za ljude i prirodu i nudi održive prozorske sisteme s integriranim recikliranjem generacijama. Održivi profili prozora, koji se prodaju pod novom oznakom REHAU EcoPuls, štede velike količine CO2 u proizvodnji u usporedbi s konvencionalnim profilima jer se tijekom proizvodnje reciklata oslobađa oko 88% manje emisija. Ukupno, 97.000 tona CO2 može se uštedjeti godišnje. To odgovara olakšanju koju bi šuma sa 7 800 000 stabala mogla postići.

Ekskluzivni uvidi

Kako bi sve ove inovacije detaljno predstavili profesionalnom svijetu, REHAU će uskoro ponuditi digitalnu sajamsku izložbu na www.rehau.de/fensterbau2020. Ovdje posjetitelj može sam istražiti sadržaj ili dobiti ekskluzivne uvide ako se osobno zakaže za obilazak s odgovornim prodajnim predstavnikom. Brojni videozapisi i dokumenti mogu se naći sa samo nekoliko klikova.
Platforma se takođe kontinuirano ažurira i proširuje.

Engineering progress

Enhancing lives