RAU-FIPRO X – Razmišljajte u novim dimenzijama

Materijal napravljen za avione. Možete biti sigurni
da je savršen za vaše prozore.


REHAU je 2008. s RAU‑FIPRO materijalom napravio revoluciju na tržištu prozora. Princip kompozitnih materijala ojačanih vlaknima – do sada poznat prije svega iz oblasti trkačkog sporta ili avioindustrije – po prvi put je našao primjenu kod prozora, kombinujući najbolje osobine iz svijeta plastike i staklenih vlakana u novu vrstu materijala.

Vrijeme je za nastavak uspješne priče RAU-FIPRO...

RAU-FIPRO X

RAU‑FIPRO X

S povećanim udjelom staklenih vlakana u profilu prozorskih krila od preko 50%, RAU‑FIPRO X je materijal visokih performansi s mnogobrojnim mogućnostima, koji poznate prednosti materijala RAU‑FIPRO proširuje za faktor X:

X-tra veliki elementi

Više svjetla, više arhitektonske slobode, veći osjećaj zadovoljstva

X-tra visoka energetska efikasnost

Izvanredna toplotna izolacija i ekonomičnost

X-tra mnogobrojne mogućnosti

Neograničena sloboda u dizajnu, maksimalna sigurnost i visok komfor


10% veći elementi

Savršeni elementi za svjetlost i vidljivost zahvaljujući povećanom udjelu staklenih vlakana u prozorskim krilima RAU‑FIPRO X koji čine osnovu za povećanje dimenzija koje do sada nisu bile moguće. To omogućuje izradu prozorskih elemenata s pouzdanim funkcionisanjem čak do 2,80 m visine stropa – i to potpuno bez dodatnih krovnih prozora.

Rezultat: još više prirodnog svjetla i veća arhitektonska sloboda za jedinstven osjećaj doma. Posebno tanki profili dodatno povećavaju površine stakla.


10% veći elementi

RAU-FIPRO X: 76% uštede energije

76% uštede energije

90% svih RAU-FIPRO X okvira je izrađeno bez čeličnih armatura, tako se izbjegava pojava nepovoljnih termičkih mostova. U kombinaciji s trostrukim izolacijskim staklom dostižu izvanredne Uw vrijednosti i do 0,60 W/m2K i na taj način realiziraju uštedu energije i do 76%.


Icon_Geld_sparen_grau_Online - 67322

Osigurajte subvencije već sada

Prozorski profili od RAU-FIPRO X su certifikovani od strane Instituta za pasivne kuće u Darmstadtu. Građevinske komponente koje imaju tu oznaku kvalitete su u pravilu dva do četiri puta učinkovitije od uobičajenih proizvoda. Stoga je KfW subvencija čista formalnost.

 
24-struko smanjenje buke

24-struko smanjenje buke

Buka znači stres – a to niko ne želi unutar svoja četiri zida. S 24‑strukim smanjenjem buke Vaš dom će postati oaza mira.


700-D083 - 61889

400 različitih dizajna 

Bilo da su zaobljeni ili ravni, s prečkama ili bez: S RAU‑FIPRO X se i najzahtjevnije geometrije prozora mogu jednostavno realizovati. Pored toga, program KALEIDO COLOR Vam pruža ogroman izbor varijanti boja i dizajna. U zavisnosti od željenog izgleda i površinske strukture, koriste se različiti postupci, kao što je lakiranje (KALEIDO PAINT) ili kaširanje folije (KALEIDO FOIL).

Rezultat: više od 400 mogućih dizajna. Pritom je moguće kombinovanje različitih izgleda unutrašnje i vanjske strane.

KALEIDO COVER

Savršen izgled aluminija

S aluminijskim oblogama KALEIDO COVER prozori dobijaju visokokvalitetni izgled aluminija – čak i pri otvaranju, zahvaljujući profilu koji je u potpunosti antracit boje.

MFF_M_FBF_18_D197 - 47585

Prirodan izgled s KALEIDO WOODEC

Slijedeći nivo u izgledu i‑osjećaju koji pruža drvo: Mat površine nisu samo lijepe na izgled, već pružaju i naročito stvaran osjećaj.


700-D084_ECOPULS - 67413

Aktivna održivost

Od starih prozora nastaju novi, inovativni i održivi prozorski sistemi – uz nepromijenjen kvalitet u odnosu na REHAU prozore od novog materijala. Materijal se čisti, usitnjava, razvrstava, oplemenjuje i na kraju se ponovo koristi u unutrašnjoj jezgri novih prozorskih profila.

Na taj način već danas ostvarujemo CO2uštedu od 97.000 tona godišnje.


Jak tim: Sistem prozora GENEO i RAU‑FIPRO X

Uspjeh RAU‑FIPRO je usko povezan  s našim prozorskim sistemom GENEO. Logična posljedica: GENEO je prvi REHAU sistem koji je dostupan u materijalu RAU‑FIPRO X.

Pregled najvažnijih parametara:

700-D082_numbers_BA - 69153

Specijalizovane firme u Vašoj blizini

Odmah potražite specijalizovanu firmu i realizujte svoje prozore iz snova.

Engineering progress

Enhancing lives