700-D081 - 61885

Ušteda energije

Sa njima će ušteda energije postati igra za djecu

Protiv sve veće cijene energije ne možete ništa, ali možete kada se radi o ličnoj potrošnji energije. Zbog slabo zaptivenih prozora gubi se neiskorištena, dragocjena energija. Koju ipak morate da platite.

Sa našim prozorskim sistemima ćete imati kontrolu nad Vašom potrošnjom energije. Visoke vrijednosti izolacije osiguravaju nisku potrošnju energije – do 76% manje energije u odnosu na stare prozore*. Čist dobitak za Vaš novčanik! Sa novim REHAU prozorima koji štede energiju, donesite na vrijeme pravu odluku. Na taj način značajno smanjujete sopstvenu potrošnju energije i štedite novac.

* Redukcija energetskih gubitaka na prozorima kod zamjene starih drvenih/PVC prozora iz 80-tih godina (Uf = 1,9; Ug = 3,0) sa prozorima od GENEO profila (Uf = 0,89; Ug = 0,5), dimenzije prozora 123 x 148 cm

Koliko energije možete uštedjeti?

To ćete brzo saznati uz pomoć našeg kalkulatora uštede energije.

Po čemu prepoznajete dobro zaptivene prozore?

Kada se radi o energetski efikasnim prozorima, posmatra se U vrijednost. U vrijednost je koeficijent toplotne provodljivosti. On služi za procjenu termoizolacije prozora i daje količinu energije koja prolazi kroz površinu od 1 m² za jedan sat. Što je ova vrijednost niža, to je veća termoizolacija. U poređenju sa uobičajenim, jednostruko ostakljenim prozorima sa U vrijednošću od prosječno 5,8 W/m²K, naši prozori imaju odlične vrijednosti do 0,85 W/m²K.

Stručna montaža Vaših prozora je veoma važna. Samo kada su prozori apsolutno zaptiveni mogu se izbjeći oštećenja usljed vlage i stvaranje buđi. Dozvolite nam da Vas detaljno posavjetujemo o Vašim individualnim mogućnostima uštede:

Dozvolite nam da Vas detaljno posavjetujemo o Vašim sigurnosnim prozorima:

Vaša specijalizovana firma za prozore u Vašoj blizini

REHAU prozori mogu više.

Oni ne predstavljaju samo izuzetnu uštedu energije, već su i sinonim za

Koji su Vaši zahtjevi za prozore? U našem velikom asortimanu proizvoda naći ćete pravi sistem za svoj dom:

Engineering progress

Enhancing lives