Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Jobst Wagner

Jobst Wagner, president van de REHAU Group

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als internationaal actieve onderneming en verantwoordelijke werkgever gaat REHAU verder dan het eigenlijke ondernemen. Wereldwijd zetten wij ons op de meest uiteenlopende terreinen in voor ecologische, economische, sociale en culturele belangen. Daarbij is het doel altijd, op lange termijn bedrijfsmatig de verantwoordelijkheid te nemen, in plaats van korte acties zonder duurzaam effect te doen.

Expositie Horst Hirsig in REHAU ART

Expositie Horst Hirsig in REHAU ART

Kunst

Kunst en wetenschap hebben een nauwe relatie. Zonder de ondersteuning door stichtingen of de industrie zou veel kunst minder getoond kunnen worden. Omgekeerd inspireert de kunst door nieuwe zienswijzen de wetenschap in haar streven, met innovatieve ideeën vooruitgang te genereren.

Jobst Wagner, president van de REHAU groep, over zijn relatie met kunst: „Ondernemers moeten zich in principe in een bepaalde vorm openbaar engageren, of het nu politiek is of cultureel. Mijn engagement ligt bij de kunst en de kunstenaars. Ik ervaar het als uiterst verrijkend, mijn vrije tijd te gebruiken voor de stichting "Kunsthalle Bern" en daarmee een bijdrage aan het culturele leven in Bern te leveren. Ik leg daarbij de grens bij de cultuur-/kunstsponsoring, waaraan altijd een tegenprestatie is verbonden. Mijn engagement daarentegen verwacht geen tegenprestatie en is zoiets als een mecenaat.“

Corporate citizenship

Corporate citizenship

Cultuur

Regelmatig ondersteunt REHAU wereldwijd culturele activiteiten. Voorbeelden: onze onderneming ondersteunt in Moskou het wereldberoemde trio Rachmaninov en in Bern het bekende Kunstmuseum.

In de Engelse vestigingsplaats Ross-on-Wye, een kleine stad in Herefordshire, droeg REHAU ertoe bij, een cultuurprogramma in wereldstadformaat mogelijk te maken.

Sinds spectaculaire feesten ter gelegenheid van het 1000 jaar bestaan herinneren in het Duitse Erlangen overgedimensioneerde, door REHAU gerealiseerde, punaises aan vergeten historische gebeurtenissen in het stadsgebied.

In Viechtach in het Beierse woud was REHAU hoofdsponsor van de feesten ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan. In Hof ondersteunen wij in het kader van het bedrijfsinitiatief "Hochfranken" de "Internationalen Hofer Filmtage", om de toekomst van het festival te waarborgen.

Naast de Berlinale gelden de "Hofer Filmtage" als het op één na belangrijkste filmfestival van Duitsland.

Op het hoofdkantoor van de onderneming, in Rehau, lokt REHAU ART, een trefpunt voor dialoog, kunst en geschiedenis, ieder jaar duizenden bezoekers met aantrekkelijke exposities en culturele evenementen.