De weg naar groei is uitgestippeld

74 meter lang, 30 meter breed en 40 meter hoog: het nieuwe hoogbouwmagazijn van REHAU in Triptis, Duitsland, is niet alleen indrukwekkend vanwege zijn omvang.

12.01.2021

Van hieruit verscheept de polymeerspecialist producten voor paneelverwarming en -koeling en voor drinkwater- en huisafvoer en investeert tot eind 2021 ongeveer 19 miljoen euro om de structuren te creëren die nodig zijn voor toekomstige groei.

In april 2019 vond de symbolische ceremonie voor de uitbreiding van het logistieke centrum en de uitbreiding van de REHAU-fabriek in Triptis plaats. Nu, na ruim anderhalf jaar bouwen, kon het nieuwe magazijn in gebruik worden genomen, zij het zonder een feestelijke ceremonie vanwege de huidige Corona maatregelen. Dit doet echter niets af aan de trots van de verantwoordelijken ter plaatse: "Slechts twee weken na de ingebruikname zijn de productiviteitsstijgingen in de inkomende goederenprocessen duidelijk merkbaar", zegt fabrieksdirecteur Dirk Liebezeit.


W_Triptis_0002 - 1073970


"Triptis is het logistieke hart van de divisie Building Technologies", legt Dr. Roger Schönborn, hoofd van de divisie Building Solutions, uit. Meer dan de helft van alle artikelen voor de subdivisie in Europa wordt van hieruit verstuurd. En de toekomstperspectieven voor de divisie zijn positief. "Wij plannen voor de komende jaren een aanzienlijke groei. Op dit moment zijn we bezig met het creëren van de nodige structuren hiervoor. Alleen al voor de uitbreiding van het logistieke centrum investeren we tot eind 2021 ongeveer 19 miljoen euro", benadrukt Schönborn. Een nieuwe expeditiehal, die sinds maart 2020 in gebruik is, en wachtruimtes voor vrachtwagens om de verkeerssituatie te verlichten, zijn al gebouwd. De volgende stap is het verplaatsen van de magazijnvoorraad van een aangrenzende hal naar het nieuwe hoogbouwmagazijn, zodat de laatste bouwfase kan worden afgerond.

Omdat de meeste processen in het nieuwe magazijn sterk geautomatiseerd zijn, werd het beveiligingsconcept aangepast aan de nieuwe omstandigheden en werden de medewerkers vooraf speciaal opgeleid voor de nieuwe taken. "De volledige opleiding en bijscholing van de collega's ter plaatse is een belangrijk onderdeel van de nieuwe effectiviteit en zorgt ervoor dat we onze leveringsprestaties continu kunnen verbeteren", legt Liebezeit uit.

Engineering progress

Enhancing lives