RE.GUARD Wassersteuerung

REHAU introduceert slimme waterbeheersing RE.GUARD

Een druppende kraan, een lekkende schroefdraadverbinding of een leidingbreuk: ongecontroleerd ontsnappend water kan snel duur worden. Met het RE.GUARD waterbeheersingssysteem heeft de polymeerexpert REHAU een oplossing ontwikkeld die risico's 3. minimaliseert en ook gemakkelijk te bedienen is.

24.06.2020

Statistisch gezien komt waterschade aan een woongebouw in Duitsland elke 30 seconden voor. Bijzonder vervelend: als het defect pas laat wordt opgemerkt, zijn grotere delen van het gebouw meestal al vochtig. Vanaf oktober 2019 biedt de polymeerspecialist REHAU de RE.GUARD aan, een intelligent systeem voor huizen met één of twee gezinnen, die de hoofdwaterleiding bewaakt met nauwkeurige en duurzame sensoren. De snelle en onafhankelijke reactie van het bekroonde systeem helpt het risico op ernstige waterschade te minimaliseren. Voor zijn vorm en functionaliteit heeft RE.GUARD de Red Dot Design Award 2019 en de Plus X Award gewonnen voor "Beste product van het jaar 2019".

Contactpersoon voor de pers:

Marijke Keller
Ambachtenlaan 22
3001 Heverlee
+32 16 39 99 90
+32 476 88 77 04

Smart Monitoring

RE.GUARD bewaakt de waterstroom in leidingen met behulp van ultrasone technologie en evalueert deze in realtime dankzij geïntegreerde software. RE.GUARD meet ook de drukval zodat meestal niet-gedetecteerde druppellekken, die kunnen leiden tot ernstige schade, en leidingbreuken betrouwbaar kunnen worden vastgesteld. Het systeem evalueert de waterdruk wanneer de kogelkraan gesloten is en vergelijkt de resultaten continu met vooraf gedefinieerde grenswaarden. Als RE.GUARD een onregelmatigheid detecteert, schakelt het systeem de hoofdwaterleiding onmiddellijk en onafhankelijk uit. Voor uitgebreide schadepreventie kunnen extra flexibele RE.GUARD waterdetectoren worden geplaatst op gevoelige locaties zoals wasmachines of vaatwassers met behulp van de gecertificeerde Z-Wave radiostandaard, zodat een noodsituatie onmiddellijk kan worden herkend met behulp van bodemvochtmeting. Waterverbruik kan worden gevolgd met behulp van de RE.GUARD-app. Op de lange termijn helpt dit om potentiële besparingen in consumptie te identificeren.

Intuïtieve installatie en centrale bediening via app

Of het nu nieuwbouw, renovatie of aanpassing is, dankzij het compacte ontwerp kan de bekroonde RE.GUARD-waterregeling direct na de watermeter en voor de waterfilter op de hoofdwaterleiding worden geïnstalleerd. Dit heeft het voordeel dat er het risico op lekkage door een defecte filter geminimaliseerd is. Met behulp van de intuïtieve installatie-assistentie kan RE.GUARD met slechts enkele stappen snel en eenvoudig in gebruik worden genomen.

Het systeem wordt bestuurd via de RE.GUARD-app. Hiermee kunt u eenvoudig parameters en grenswaarden instellen en aanpassen voor de verbruiksduur, hoeveelheid en debiet, evenals het ogenblik en de frequentie van druppellekmetingen. Als grenswaarden zijn overschreden vanwege een verhoogd waterverbruik en de waterleiding daardoor is afgesloten, biedt de app de mogelijkheid om de lijn met de handmatige bediening opnieuw te openen.

Hoogwaardige materialen garanderen een langdurige beveiliging

De waterleiding en fittingen van het RE.GUARD waterbeheersingssysteem zijn gebaseerd op de loodvrije metalen legering van RAUTITAN RX +. De legering is gestandaardiseerd door DIN SPEC 2701 en staat sinds 2018 op de positieve lijst van metalen materialen die geschikt zijn voor drinkwaterhygiëne van de Federal Environment Agency. Dankzij innovatieve ultrasone metingen heeft de RE.GUARD geen bewegende delen in het meetgedeelte nodig en is daarom bijzonder onderhoudsarm en slijtvast. Bovendien maken optionele noodbatterijen een probleemloze werking mogelijk bij stroomuitval.

Veilig netwerken via Z-Wave

De internationaal gecertificeerde Z-Wave-radiostandaard, waarmee de componenten van het RE.GUARD-systeem in een netwerk zijn opgenomen, biedt extra bescherming. Z-Wave-apparaten communiceren alleen met elkaar en met de RE.HUB-gateway. Hierdoor zijn de apparaten beschermd tegen directe externe aanvallen en kan RE.GUARD ook worden bediend zonder internettoegang of een cloudverbinding. De radiosignalen zijn ook minder storingsgevoelig dan een WLAN-verbinding en geraken met een bereik tot 30 meter en aanzienlijk hogere materiaalpenetratie in gebouwen ook door massieve kelderplafonds en muren. Vanwege de korte zendtijd en het lage zendvermogen van de apparaten zijn het energieverbruik en de blootstelling aan straling aanzienlijk lager dan bij WLAN.

Bijkomende informatie vindt u op www.rehau.be/re-guard-b2b

De REHAU Groep is een polymeerspecialist met een jaaromzet van meer dan € 3,5 miljard. Een onafhankelijk en stabiel familiebedrijf. Ongeveer 20.000 werknemers werken voor het bedrijf op meer dan 170 locaties wereldwijd. In heel Europa werken ongeveer 12.000 werknemers voor REHAU. REHAU produceert oplossingen voor de bouw, de automobielindustrie en de industrie. Al meer dan 70 jaar werkt REHAU eraan plastic producten nog lichter, comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken en levert innovatieve producten aan landen over de hele wereld.

Engineering progress

Enhancing lives