Цифри & Факти

Като първокласна марка за решения, базирани на полимери REHAU е международен лидер в областите Строителство, Аутомотив и Индустрия. Постоянният растеж ние постигаме със собствени сили - с иновативност и компетентност в технологията за обработка на повърхности, както и разработването на материали и системи. Около 19.000 служители на 170 места по цял свят са ангажирани с успеха на нашата независима семейна компания.

Firmengebäude 1948: Fränkische Lederfabrik

Основаване

1948
в горнофранконския град Rehau; заменяне на традиционните материали с полимерни; първи продукти: кедър за обувната индустрия, маркучи за вода и части за автомобилната индустрия.

2000
Основателят на фирмата Хелмут Вагнер предава ръководството на фирмената група на своите синове: Йобст Вагнер става президент на Управителният съвет, д-р Вайт Вагнер става вицепрезидент.

Развитие
REHAU се установява успешно първо в Германия и околните западни страни. След това следва разширяване в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия. Днес REHAU е представен в над 50 страни.

Бъдеще

REHAU иска да остане независима и в бъдеще затова се ориентира към средно- и дългосрочни цели вместо да поставя на преден план краткосрочната печалба. Насочена към стабилен растеж, групата от дружества концентрира своите дейности върху области и региони, които обещават дългосрочен потенциал.

Структура

REHAU е международно активна компания с различна тежест на отделните бизнес области в съответните региони. В географско отношение нашата група от предприятия е разделена на осем региона:

• Централна Европа (Централна Европа с Германия, Полша, Прибалтика, Финландия),
  • Юг (Южна Европа, Южна Америка, Части от Северна Африка),
  • Югоизточна Европа (Югоизточна Ефропа с Гърция, Чехия и Турция),
  • Изток (Русия, Беларус, Turkstaaten),
  • Западна Европа (Франция, Швейцария, Бенелюкс, части от Северна Африка),
  • Северна Америка (Северна Америка),
  • Азия и Австралия (Азия и Австралия)
  • и регион GS (Великобритания, Ирландия, Скандинавските държави, Южна Африка).

Административната централа на REHAU групата се намира в Мури/Швейцария.

Сфери на дейност

Строителство

Като водещ доставчик на полимери решения в областта на строителство, REHAU систематично революционизира понятията екология и икономика, дизайн и функционалност, както и комфорт и безопасност в строителството. Потребители, архитекти, проектанти, инвеститори и търговци се възползват от нашите сложни системи. Със своите иновативни, цялостни решения REHAU допринася за намаляване на загубите на енергия, ефективното производство и потребление на енергия. В областта на водоснабдяването и канализацията, експертът в областта на полимерите гарантира безопасен и хигиеничен транспорт на хранителни продукти, предлага системи за стопанисване на дъждовната вода, отвеждане и пречистване на отпадните води.

Аутомотив
Чрез интелигентни решения ние подпомагаме нашите клиенти в техният стремеж систематично да подобряват дизайна, комфорта и безопасността на автомобилите. Надеждност и отговорност са отличителни белези на нашата работа. Нашата цел е да се разработят решения за предизвикателствата на бъдещето и по този начин да се оформи мобилността. Чрез намаляване на теглото на структурните компоненти намалихме емисиите CO2. Изследванията на алтернатавните възможности за задвижване, например с помоща на ток или водород ние придружаваме с иновативни решения. Мултифункционалните батерийни модули и терморегулирането са други сфери на дейност за REHAU като надежден партньор за развитие на автомобилната индустрия.

Индустрия

В индустриалния сектор REHAU се е утвърдил като източник на иновативни идеи и надежден доставчик на серии и системи за различни приложения. Ние сме загрижени по-специално за живота и работната среда на бъдещето. Заедно с други фирми и институции ние изработваме вече концепции за нуждите на бъдещите поколения. Бладарение на индивидуалните възможности за оформление и свободата при избора на дизайн, клиентите на REHAU могат да дадат пълна свобода на творчеството си. От мебелна индустрия и битова техника до въздухоплаване и космически полет, ние предлагаме цялостни пакети от услуги.

REHAU Академия
Ние подкрепяме нашите партньори с доказани мерки за насърчаване на продажбите, по отношение на маркетинга или на търговското и техническо управление на дружеството. Ние помагаме при търгове и планиране на обекти, предлагаме семинари за обучение и практическа подкрепа - от подходящи софтуерни програми до цялостни изложбени щандове.

Научни изследвания и иновации
REHAU извършва изследователска дейност, ориентирана към нуждите на клиентите, разработва нови материали, рецептури и методи, за да ги доведе до серийно производство. Благодарение на сътрудничеството на приложна техника и лаборатории, на технология на методи и собствено производство на инструменти и машини, REHAU реализира системни решения в полза на клиентите.

Иновации (резюме)
- 1998 произвежда в голяма серия пластмасов калник за Audi A2
- 2000 първият прозоречен профил Clima-Design сертифициран за пасивна къща

- 2001 ролетни шкафове RAUVOLET-metallic-line
- 2002 фасадни системи REHAU-Polytec 50
- 2003 система въздушно-земен топлообменник AWADUKT Thermo
- 2004 най-новата техника за залепване на стъклени фасади с големи повърхности
- 2004 Division-Award für Crash-Management-System Automotive
- 2005 RAUVOLET acoustic-line, шумопоглъщащ ролетен шкаф
- 2006 AWA Schacht DN 1000, полимерна канализационна шахта с диаметър от един метър
- 2007 Ski-Line - innovatives Anlaufspursystem (Kombination von kühlbarer Winterspur mit einer Sommerspur).
- 2008 Световна премиера на GENEO - една напълно армирана прозоречна система от високотехнологичния материал RAU-FIPRO.
- 2009 RELAZZO система за тераси базирана на WPC-многослойния материал RAU-WOOD; RAUTITAN, иновативна инсталационна система с полимерни фитинги
- 2010 REHAU термопомпата допълва енергийно ефективната програма за отопление и охлаждане

Служители:
- Германия: около 8 000
- Австрия: около 450
- Регион Югоизточна Европа (без Австрия): около 1 000
- Европа: около 12 000
- в света: над 20 000

Представителства:
Австрия: 2 търговски офиси, 1 завод, 1 административена централа
Германия: 16 търговски офиси, 11 завода, 2 административни централи, 3 логистични центрове
Регион Югоизточна Европа: 1 административена централа, 24 представителства вкл. 2 логистични центрове и 3 завода в 19 страни