Bulford Camp

Bulford Camp

REHAU has demonstrated its ability to meet even the most challenging customer requirements with the development of a bespoke version of its REHAU Heritage vertical slider for the MOD.

As part of the MOD’s major infrastructure PFI contract, Project Allenby/Connaught buildings which were being redeveloped for army personnel at four army garrisons across the Salisbury Plain and at Aldershot required timber box sashes to be replaced with energy efficient PVC-U alternatives. These needed to match the traditional authentic styling of the originals but at the same time also meet strict security considerations.

At Bulford Camp on the Salisbury Plain, the specialist design team at REHAU helped the fabricator to develop a version of the REHAU Heritage vertical slider specifically for this project which is externally beaded to meet the MOD’s bomb blast requirements.

More than 100 vertical sliders were fabricated for Bulford Camp where the windows look almost identical to standard REHAU Heritage vertical sliders and meet the same security and energy efficiency standards. Crucially, they retain all the styling details which make them the preferred replacement for timber box sashes in conservation areas and in commercial developments including slimline sashes, deep bottom rails, slim mullion sections and true Georgian bars.

LocationSalisbury Plain, United Kingdom
Type of projectMOD SIte Refurbishment
REHAU Heritage Vertical Sliding Sash Windows

CUSTOMER PORTAL