Brojke i činjenice

Kao premijska marka za rješenja na bazi polimera, REHAU u svojim poslovnim sektorima: Gradnja, Automotivi i Industrija zauzima poziciju svjetskog lidera. Kontinuirani rast ostvarujemo oslanjanjem na vlastite snage – inovativnošću i kompetencijom u tehnici obrade površina ali i stalnim razvojem novih materijala i sustava. Preko 20.000 zaposlenih, na 170 lokacija pridonosi uspjehu i rastu naše nezavisne obiteljske tvrtke.

Zgrada tvrtke 1948: Franačka tvornica kože

Osnivanje

1948.

u njemačkom mjestu Rehau, gornja Franačka; zamjena dotada uobičajenih materijala s polimernim materijalima; prvi proizvodi: kederi (dio potplata) za industriju obuće, crijeva za vodu i dijelovi za automobilsku industriju

2000.
osnivač tvrtke Helmut Wagner ustupa upravljanje REHAU grupom svojim sinovima: Jobst Wagner postaje predsjednik nadzornog odbora, Dr. Veit Wagner postaje potpredsednik

Razvoj
REHAU se prvo uspješno dokazao u Njemačkoj i okolnim zapadnim zemljama. Nakon toga slijedilo je pravovremeno širenje na cjelokupnu Europu i ekspanzija u sjevernu Ameriku, Aziju i Australiju. Danas je REHAU širom svijeta zastupljen u više id 50 zemalja.

Budućnost

I u budućnosti naše obiteljsko poduzeće želi ostati neovisno i orijentirano na srednje i dugoročne ciljeve, te joj ostvarivanje brzog profita nije primarni cilj. REHAU grupa usmjerena je na stabilan rast i svoje aktivnosti usmjerava na područje i grupe proizvoda koje obećavaju dugoročne potencijale.

Struktura
REHAU je aktivan širom svijeta, s različitom zastupljenošću pojedinih poslovnih područja u određenim regijama. Geografski je REHAU grupa poslovanje podijelila u 8 regija:

• Central Europe (srednja Europa s Njemačkom, Poljskom, baltičkim zemljama i Finskom)
  • South (južna Europa, Južna Amerika, dijelovi sjeverne Afrike)
  • Southeast Europe (jugoistočna Europa s Grčkom, Češkom i Turskom)
  • East (Rusija, Bjelorusija, Kazakstan, Kirgistan, Uzbekistan i Turmenistan)
  • Western Europe (Francuska, Švicarska, zemlje Beneluxa, dijelovi sjeverne Afrike)
  • North America (Sjeverna i Srednja Amerika)
  • Asia and Australia (Azija i Australija)
  • regija GS (Velika Britanija, Irska, Skandinavija, Južna Afrika)

Centralna uprava REHAU grupe nalazi se u mjestu Muri u Švicarskoj.

Područja poslovanja

Gradnja

Kao vodeći isporučitelj rješenja na bazi polimera u području gradnje, sa stanovišta ekologije i ekonomije, dizajna i funkcionalnosti, kao i sigurnosti i udobnosti REHAU stvara inovativna sustavna rješenja. Naši korisnici, arhitekti, projektanti, investitori i trgovci profitiraju od naših kompleksnih sistema. Svojim inovativnim, kompletnim rješenjima REHAU doprinosi smanjenju energetskih gubitaka, učinkovitoj proizvodnji i korištenju energije. Specijalist za polimere na području opskrbe i odvodnje voda jamči siguran i higijenski transport ove primarne životne namirnice, nudi sustave za upravljanje oborinskim vodama, zbrinjavanje i preradu otpadnih voda. garantira siguran i higijenski transport ove primarne životne namirnice, nudi sisteme za upravljanje atmosferskim vodama, zbrinjavanje i preradu otpadnih voda.

Automotivi
Inteligentnim rješenjima podržavamo naše kupce u njihovom nastojanju da sustavno unapređuju dizajn, udobnost i sigurnost automobila. Pouzdanost i odgovornost odlike su našeg djelovanja. Naš cilj je razviti rješenja za izazove budućnosti i sudjelovati u mobilnosti. Smanjenjem težine strukturnih modula uspjeli smo sniziti emisiju CO2. Istraživanjem alternativnih pogonskih opcija, na primjer uz pomoć električne energije ili vodika, podržavamo inovativne pristupe. Višenamjenski moduli baterija i područje termo menadžmenta su područja djelovanja po kojima je REHAU poznat kao pouzdan partner u razvoju automobilske industrije

Industrija
Za različite primjene u području industrije REHAU se etablirao kao inovativan pokretač ideja i pouzdan dobavljač serijskih proizvoda i kompletnih sustava. Posebno se bavimo životnim i radnim prostorima budućnosti. Već danas u suradnji s drugim tvrtkama i institucijama radimo na razvoju koncepata za potrebe budućih generacija. Zahvaljujući mogućnostima i slobodi individualnog kreiranja po pitanju izbora dizajna REHAU kupci imaju potpunu slobodu. Od industrije namještaja preko industrije bijele tehnike pa sve do zrakoplovstva nudimo opsežne pakete usluga i servisa.

REHAU AKADEMIJA
Našim partnerima pružamo podršku s dokazanim mjerama unaprjeđenja prodaje i marketinga ili po pitanjima prodajnog i tehničkog upravljanja tvrtkom. Pomažemo kod natječaja i projektiranja objekata, održavamo seminare i pružamo praktičnu pomoć od individualnih programskih paketa pa sve do kompletno opremljenih sajamskih štandova.

Istraživanje i inovacije
REHAU se bavi istraživačkim radom u specifičnim područjima usmjerenim potrebama naših kupaca. U suradnji primijenjene tehnike i laboratorija, procesne tehnike i vlastite izrade alata i strojeva razvijamo nove materijale, recepture i postupke.

Dio inovacija
- 1998. serijska proizvodnja plastičnih blatobrana za Audi A2
- 2000. prvi prozorski profil certificiran za pasivne kuće Clima-Design
- 2001. rolo vrata za ormare RAUVOLET–metallic-line
- 2002. fasadni sustav REHAU-Polytec 50
- 2003. AWADUKT Thermo sustav izmjenjivača topline zrak-zemlja
- 2004. nova tehnika lijepljenja velikih površina na staklenim fasadama
- 2004. Division-Award za Crash-Management-System Automotive
- 2005. RAUVOLET-acoustic-line, zvučno izolirana rolo vrata za ormare
- 2006 AWA Schacht DN 1000, polimerni kanalizacijski šaht promjera jednog metra
- 2007 Ski-Line – inovativni sustav zaletnih staza (kombinacija ljetne i zimske staze, koja se hladi).
- 2008 svijetska premijera profila GENEO – sustav potpuno ojačanog prozorskog profila od hightech-materijala RAU-FIPRO.
-2009 RELAZZO sustav za terase na bazi WPC-kompozitnog materijala RAU-WOOD; RAUTITAN, inovativni sustav instalacija sa polimernim nalakama
- 2010 REHAU dizalica topline kompletira program grijanja i hlađenja

Zaposleni:
- Njemačka: približno 7.000
- Austrija: približno 450
- Regija Southeast Europe (bez. Austrije): približno 1.350
- Europa: približno 12.000
- širom svijeta: više od 20.000

Lokacije:
Austrija: 2 prodajna ureda, 1 tvornica, 1 uprava
Nemačka: 16 prodajnih ureda, 11 tvornica, 2 uprave, 3 logistička centra
Regija Southeast Europe: 1 uprava, 28 lokacija uklj. 2 logistička centra i 4 tvornice u 19 zemalja