Ласерска технологија

Опис

РАУКАНТЕКС ласер еџ - се од едно место

Иновативната технологија на ласерското заварување овозможува трајно, перфектно спојување на кантот и плочата како и оптимирање на процесот за производство. За заварување на кантот и плочата вообичаениот материјал за лемење се заменува со високоефикасен ласер или плазама агрегат.

Тој го топи полимерниот функционале спој на долната страна на коекструдираната кант трака и ги спојува компоненетите меѓусебно.На тој начин при обработката на кантовите може комлетно да се изостави лепакот и да се реализира траен, оптички и функционален спој помеѓу кантот и плочата без фуга. Така се добива висококвалитетна оптика.

Предности

Предности

 • Трајно функционален и оптички спој со полимерно решение без примена на лепак.
 • Перфектна оптика со правилно усогласување на бои на функционалниот и покривниот слој.
 • Функционалниорт слој е усогласен со јачината на слојот од декор – без триење во секојдневната примена
 • Абсолутна слобода при изборот на бои и декори - сите производствени линии може да се подложат на ласерско заварување
 • Траен функционален спој без фуга
 • Зголемена постојаност на топлина и отпорност на влага на плочите
 • Зголемена сигурност на процеси
 • Заштеда на работни средства
 • Намалена потреба од одржување
 • Повеќе не е потребно усогласување на кантовите, сврзливите средства и лепакот
 • Отпаѓаат лагерување и логистика

Дизајн

Дизајн

РЕХАУ нуди иновативна генерација на кантови за ласерско заварување на сите познати РАУКАНТЕКС програми.

 • Дискретно и атрактивно: атрактивни универзални бои
 • Класично и елегантно: разновидни декори од камен и дрво
 • Ладни и безвременски површини: Претставување на метални површини со производната линија РАУКАНТЕКС меџик
 • Транспаренто и модерно: нови интерпретации на стаклото со РАУКАНТЕКС вижн
 • Впечатливост: тродимензионални површини со РАУКАНТЕКС меџик 3Д
 • Структури и ефекти со лакирање:Оплеменување на површини со одлична хаптика

Downloads

Downloads

Печати