Оплеменување на површини

Опис

Впечатлива оптика, структура која може да се почвуствува

Декорите на површините и кантовите се усовршуваат со текот на времето и во денешно време може да престават навистина различни типови на дрва и камења. Притоа впечатливо се комбинираат реалната оптка и природната хаптика. Влакна, жлебови, бранови– структурата не познава граници.

Рехау нуди богат репертоар на структури и лакирања. Независно дали се работи за „wood“, „stone“, „nature“ и „creative“ сите линии се оптичко и хаптичко доживување. Оплеменувањето на површините може да се комбинира со сите постоечки програми на РЕХАУ за кант траки. Ефектите од лакирњето од линијата „finish“ воодушевуваат со комплетно новата хаптика.

Секако во фокусот на вниманието е и функционаноста на површината. Притоа фините и оплеменетите површини на „finish“- линијата се одликуваат со зголемена отпорност и постојаност на огреботини.

Предности

Предности

 • Варијанти на лакирање од оплеменет челик
 • Структуираните површини ја истакнуваат природноста
 • Реална оптика и хаптика
 • Подобни за различни површини
 • Новитети: структура од текстил како и различни структура од дрво и камен

Варијанти

Варијанти

Декори:

 • Над 10.000 декори
 • Внатрешно печатење до 6 бои
 • Печатење
 • Сјаен лак

Структура:

 • Над 70 структури
 • Структури
 • Еднослјно и повеќеслојно
 • Лакиран структура

Лакирања:

 • Лакирање за заштита на целата површина
 • Парцијално лакирање за ефекти
 • Степени на сјајност <6 до >85 степени на сјајност
 • Примена на специјални адитиви

Downloads

Downloads

Печати