Антимикробни површини

Опис

Нема шанси за бактериите

Во хигиенски релевантни области, како на пр. во болници или во прехранбената индустрија ,антимикробните материјали имаат огромно значење. Иновативната кант трака тука ја наоѓа својата примена.

АБС кант траката со антимикробни адитиви во слојот од лак може има високо бактерицидно влијание спрема одредени бактерии. Порастот на бактериите се намалува а развивањето на бактериите се спречува.

Предности

Предности

  • Антимикробно дејство на површините
  • Го кочи процесот на пораст на бактериите
  • Идеален за подрачја каде е неопходна строга хигиена
  • Го има и како РАУКАНТЕКС ласер еџ

Downloads

Downloads

Печати