РАУКАНТЕКС лајт

Опис

Неверојатна светлина

РАУКАНТЕКС лајт, иновативна кант трака, која – покрај традиционалната примена – може да се користи и за осветлување на позадини

За да се реализира оваа примена, мора да се пресече празно шупливо место во спан или МДФ плочата (38 oder 50 mm дебелина). Овде се лепи Лед трака или РГБ трака. Најмалиот покривен слој изнесува 8 mm. Кант траката во средниот дел која пропушта светло се поставува на плочата. Кај слободни форми (лепење на кантот) мора да се примени посебен ваљак за лепење, која го нанесува лепакот само на надворешниот дел на кант траката. Со вклучување на ЛЕД светлото ѕирка низ транспарентниот дел на кант траката.

Предности

Предности

  • Се користи за осветлување на позадините
  • За амбиент со стил
  • Фасцинанти светлосни ефекти на мебелот
  • Се применува и за плочи во форма на рамки за саќе

Downloads

Downloads

Печати