Профили за фуги

Опис

РЕХАУ профил за фуги – заптивање, поврзување, истакнување

Заптивање – Со оптималната функција на заптивање РЕХАУ профилот за фуги покрај конвенционалната примена на работни плочи е и висококвалитетна алтернатива за силиконски фуги во бањата или како дихтунзи во керамички и акрилни фитинзи, на пр. кај мијалници или кади.
Поврзување – РЕХАУ профилот за фуга се покажа како талент во поврзување. Со симетричното проектирање на профилот и со ново развиениот фитинг за поврзување профилот може да поврзува и вертикални површини. Со тоа се користи како приклучок за подови или тавани.

Истакнување РЕХАУ профилот за фуга воодушевува со својата висококвалитетна оптика и овозможува да се истакнат површините.

Можности на примена

Можности на примена

Компактните димензии (14 x 14 mm) и можноста за монтажа без навртки само со леплива трака се огромни предности . Секое можно аголно решение може да се резализира со соодветни фитинзи или алтернативно со пресеци.

Благодарение на флексибилноста на РЕХАУ профилот за фуга може да се испорача и во ролна покрај вообичаената варијанта како шипка. Ова ја олеснува не само испораката и транспортот туку овозможува и бесконечна монтажа.

Дизајн

Дизајн

Со површина од оплеменет челик или алуминиум, како и во боите црна и бела и елегантна филиграна оптика РЕХАУ го воведува профилот за фуга оптимално во елементите и истовремено создава друга висококвалитетна компонента во РЕХАУ поврзување на дизајни.

Печати