Лесна градба

Опис

Опис

Решенија за лесна градба

РЕХАУ навреме ја призна важноста на топ темата лесна градба и е иноватор во областа решенија за кантување на плочи како и функционални профили за примени во лесна градба

Технологија на сврзувачки кант траки – РАУКАНТЕКС бејзик еџ

За да се овозможи непречено кантување и кај плочите без рамки со дебелина под 8 mm и со тоа да се постигне непречена машинска обработка, РЕХАУ ја разви иновативната сврзувачка кант трака РАУКАНТЕКС бејзик еџ.
Сврзувачката кант трака РАУКАНТЕКС бејзик еџ е солидна основа за нанесување на декор кант траката која ја овозможува потребната стабилност и гарантира непречена обработка.


Решенија за директно кантување

За стандардно кантување погодни се скоро сите РАУКАНТЕКС материјали за кант траки.

Предности

Предности

  • Материјал во ролни
  • Реализирање на саканите форми
  • Тесни радиуси
  • По форматирање лесно се лепи како резултат на иновативната структура (пена)

Можности на примена

Можности на примена

При кантување на мали површини без сврзувачка кант трака треба да се запазт следниве параметри:

  • Минимална дебелина на слојот – за да се овозможи добро сврзување
  • Минимална дебелина на кант траката – независно од дебелината на елементот
  • Избор на Inlay-изведбата (Wabe или мрежа)
  • Избор на лепак (EVA, APAO, PUR)
Печати