Кварц

Опис

РАУВИЗИО кварц - чиста атмосфера

РАУВИЗИО кварц е индустриски обработен камен и се состои во зависност од декорот од 85 до 95 % природени материјали, од кои кварцот како главен составен дел и гранит. Друг составен дел е пигментиранa полиестер смола која се грижи за бојата и површината.

РАУВИЗИО кварц е еден вид природен камен. како резултат на непорозниот материјал и полираната површина РАУВИЗИО кварц е хигиенски материјал лесен за одржување. Овој материјал има единствена површина во структурата и бојата. Фино пигментираните материјали му даваат на РАУВИЗИО кварц елеганција.

Предности

Предности

  • Непорозен материјал
  • Едноставна нега
  • Долговечност
  • Отпорен на огреботини
  • Постојаност на топлина
  • Постојаност на пожар

Можности на примена

Можности на примена

Поврзувањето на природен камен и полимерни компоненти го прават РАУВИЗИО кварц материјал за ексклузивни намени.

Јасните бои како и ладната, свежа оптика отвараат голем потенцијал. Независно дали се работи за кујни или бањи, опшивање на ѕидови, подпрозорки даски или други внатрешни елементи - РАУВИЗИО кварц е вистинскиот материјал за индивидуалност и луксус.

Дизајн

Дизајн

Кај нас добивате обработена форма на плоча по Ваши индивидуални барања.

РАУВИЗИО кварц е достапен во 26 декори, со полирана или сатенска побршина и дебелини од 12, 20 или 30 mm со основен формат на плоча од ca. 3050 x 1400 mm.
Толеранците на производство се според DIN 18332 за природен камен.

Печати