Системи на стаклени ролетни

Опис

РАУВОЛЕТ ветро -лајн – фасцинантно стакло

Со РАУВОЛЕТ ветро – лајн РЕХАУ нуди систем на стаклени ролетни, кој што го поврзува дизајнот на стаклото со предностите на полимерните системи за ролетни. Едноставната монтажа и одличните карактеристики кажуваат се. Со 50 mm широките ламели од ЕСГ (еднослојно сигурносно стакло) РАУВОЛЕТ ветро лајн добива хармоничен изглед.

Сигурносното стакло издржува и најголеми оптоварувања, не е подложно на гребнатини и зрачи со својата впечатчива, транслуцентна оптика и едноставната монтажа во сите ситуации.

Предности

Предности

  • Достапен во касети и стандардни димензии
  • Системи (капак, рачки и водилки) во алуминиумска изведба
  • Сигурносното стакло издржува големи оптоварувања
  • Без гребнатини на површината
  • На барање можни се индивидуални димензии и површини

Дизајн

Дизајн

  • Површина – млечно стакло "Сатинато"
  • Класична црна или бела
  • Системски компоненети во алуминимуска боја

Награди

Награди

reddot award: „honourable mention“ 2008
interzum award: "intelligent material and design" 2009

Печати