Подови за тераси

Материјал

Подови за тераси:квалитет на највисоко ниво

Конфигуратор на подови РЕЛАЦО. Уредете ја вашата тераса.

Иновативниот под РЕЛАЦО од e направен со композитен материјал WPC РАУВУД (RAU-WOOD), материјал кој е создаден во Австрија. Toј се состои од мешавина на дрво со висококвалитетни полимери.  

Најдобар квалитет, трајна форма, отпорност на климатски влијанија, лесни за одржување, долговечни, безбедни од лизгање. 

Голема палета на бои, два вида на структура на површината, три вида на профили, две ширини, со изглед на дрво: сето ова дава слобода на уредување на терасата и дворот, без граници. 
Карактеристики

Долгогодишно искуство и компетентност се одлики на материјалот РАУВУД (RAU-WOOD), од кој се направени РЕЛАЦО даските.

Бои кои не белеат
РЕЛАЦо даските се отпорни на УВ зрачења. Карактерот на боите останува ист, со години. природната боја на дрво се појавува веднаш по полегнувањето. 

Гарантиран дизајн и чувство 
Атрактивни и модерни бои како и извонредни површини кои гарантираат пријатно чувство при газење со боса нога, како и едноставните форми на полегнување без огранучувања, овозможуваат разновидни можности за уредување на терасата. 

Стабилна форма, без лизгање 

Овој под за тераси нуди енормна стабилност и при екстремни услови како и големо оптеретување, независно од формата и дизајнот. Притоа е сигурен од лизгање а и лесно се одржува. 

Отпорен на жештини како и на ладно и влажно време 
Даските Релацо, направени од материјалот РАУВУД (RAU-WOOD) обезбедуваат отпорност, стабилна форма и цврстина на профилот при силно зрачење на сонцето или голем студ. Тоа овозможува неограничено користење непосредно покрај вода - како на пример покрај базени или море. 

Чистење и одржување - скоро нема
Овој под скоро не бара никакво одржување - стругањето и боењето веќе се минато. Доволно е миење на терасата со топла вода како и еднаш или два пати годишно чистење со чистач под висок притисок.  Со тоа и мувлата и маснотијата немаат шанси. 

Еколошки материјал, ориентиран кон иднината
РЕЛАЦО профилите (даските) можат целосно да се рециклираат  – нивното отстранување воопшто не е комплицирано. Даските и подконструкцијата се биоматеријали. Поради исклучително поголемата издржливост, не е потребно доработка. Така, овие материјали се далеку поекономични од досегашните дрвени подови. 

Профили

Место за креативните 

Атрактивни бои, два вида структура на површината, три профили, две широчини кои може да се комбинираат, системот на подови за тераси и двориво нема граници - незавсино за колку голема површина се работи. Трите варијанти на профили не само што може меѓусебно да се комбинираат, туку благодарение на иновативниот систем за монтажа, тие исклучително лесно се полгнуваат. 

РЕЛАЦО класик

Овој елегантен профил за тераса го има во класичната широчина од 140 mm во двата декори - со жлебови и со бразди.
други декори

РЕЛАЦО про

РЕЛАЦО про, поради поголемата широчина од 194 mm нуди предност за побрзо полегнување и изглед со малку фуги. И овој профил го има во двата декора. 
други декори

РЕЛАЦО еџ 

За рабови и скалила, како и посебни форми на терасата, програмата на РЕЛАЦО го има профилот РЕЛАЦО еџ со широчина од 140 mm, кој поради исполнетоста (профилот на е празен) може да се сече во секаква форма. 
други декори

Прибор

Интелигентни компоненти на системот 

Системот на монтажа кој го има развиено РЕХАУ, го олеснува полегнувањето на терасата. Тој не само што овозможува прецизна и лесна монтажа, туку и благодарение на иновативните компоненти на системот, овозможува, доколку е потребно, едноставна и браз демонтажа без униѓтување на деловите. 

Профили (страна9)

Подконструкција (страна 10)

Систем за монтажа (страна 10-11)

Прилагодливи ногарки (страна 10)

Завршни капаци (страна 11-12)

Алуминиумска лајсна за скалила  (страна 12-13)

Референтни објекти

Live the RELAZZO way

Поради исклучителните и единствени особености РЕЛАЦО има своја широка примена: како елемент за уредување во дворот на хотели, како модерна тераса на отворено на плоштад, како платворма во слушбени згради, како декоративна рамка околу базен која истовремено е безбедна од лизгање, оаза на мирот на игралишта, место за играње во градинки или училишта, како омилено место во една семјна куќа. 

Privathaus Gütersloh

Verlegung von RELAZZO auf Terrasse und Balkon.
Firmengebäude IDOM Gruppe

IDOM Gruppe

Verlegung von RELAZZO auf der Dachterrasse

Allure of the seas

РЕХАУ испорача околу 400.000 метри РАУКАНТЕКС кант ленти за најголемиот брод за крстарење на целиот свет.

Проспекти

Сите проспекти за РЕЛАЦО - подовите за тераси 

Видео

Видео за производот 

РЕЛАЦо партнери во близина

Печати