АВАДОК ПОЛИМЕР КОНЕКТ страничен приклучок

Опис

Едноставен—Варијабилен—Сигурен

Со АВАДОК ПОЛИМЕР КОНЕКТ може пластични цевки да се приклучуваат на мазните пластични цевки од ПВЦ, ПП и ГФК.

Подобрата цевна дупчалка за страничен приклучок на канал:

 • Зглобест (со куглест зглоб)
 • Бескомпромисно сигурен
 • Економичен

Предности

Предности

Непропустлив и сигурен

 • Непропустлив: заптивност за голем волумен штити однадвор и при полесни деформации на цевка.
 • Сигурен: „Airbag“-Заптивка со Q-TE-C за заптивање на истекувања.
 • Отпорен: Полипропиленот особено го зацврснува цевниот дупчач и отпорен на агресивна отпадна вода.
 • Одобрено од градежен надзор.

Економично

 • Економично: помали трошоци од вообичаената градежна изведба со изводи и преклопни спојки.
 • Заштедува време и трошоци: каналот може да остане во употреба за време на монтажа. Дупчење-Навртување-Заптивање.
 • Заштеда на простор: се работи само на приклучното место.
 • Долготрајно: со 100 % полипропилен без дополнителни состојки.

Функционален

 • Зглобен: приклучниот вод се витка преку интегриран куглест зглоб за ± 7,5° хоризонтално или вертикално (DN 200: ±4°). Одговара на барањата на ATV-DVWK-A 139.
 • Идентификација: означувањето овозможува идентификување на приклучокот.

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати