Регулатор за собна температура НЕА и НЕА смарт

Регулатор на температура за секоја просторија за оптимална контрола на температурата

Иновативните регулатори на температура НЕА, овозможуваат удобна и безбедна контрола на температурата за секој да се чувствува удобно. Опремен со многу практични функции тој е прецизен регулатор, а со изборот на различни временски програми е лесен за употреба. Со новиот НЕА смарт, може да се контролира дури и од далечина - за контрола и одржување во секое време со помош на паметен телефон или таблет од било каде.

RAUTHERM Nea Smart

Собен регулатор НЕА смарт - Паметно регулирање на температурата

Иновативниот регулатор на температура во просторијата, Неа Смарт (НЕА Smart) овозможува мобилен пристап преку интернет. Интуитивното копче на вртење овозможува лесна и точна контрола.Собен регулатор НЕА -привлечен дизајн, лесен за употреба

Собниот регулатор НЕА се користи за контрола на собна температура за системи за подно греење. Тој има атрактивен дизајн, едноставна монтажа, едноставно користење и многу други практични функции.

Предности

Освојува растечки

пазари

Заштеда на

енергија

до 20%

Чиста
нсталација 


Мобилниот интернет веќе е постојан придружник во секојдневниот живот. До 2020 година околу 25 милијарди уреди ќе бидат поврзани со интернет. Повеќе од 50% од нив го опфаќаат потрошувачкиот сектор. Пазар во пораст, кој може да го поседувате денес со НЕА смарт.


Современ и интелигентен систем:

Прецизната електронска контрола ефикасно го спречува прекумерното загревање. До 320 € заштеда на енергија годишно*.


НЕА смарт: Чиста работа.

Се монтира брзо , благодарение на безжичната технологија. Не се потребни веќе штемувања и чистења - дури и кај тешко достапните места.

*измерено според просечната годишна потрошувачка на нафта за греење без употреба на топла вода, за нереновирана куќа од 160 м2 во Германија од 1977 година изнесува од 3200 l на 0,50 €/l.

Videos

Downloads

Die aktuellen Leistungserklärungen finden Sie auf unserer Suchseite: Leistungserklärungen suchen

Unsere Produkt-Stammdaten zum Import in Ihre Softwareprogramme finden Sie hier: REHAU Stammdaten

15.07.2016 Flächenheizung/-kühlung Technische Information Wohnbau Материјали за превземање (PDF, 11 MB) 13.11.2018 Flächenheizung/-kühlung Technische Information Nichtwohnbau Материјали за превземање (PDF, 5 MB) 29.03.2017 Flächenheizung/-kühlung Technische Information Материјали за превземање (PDF, 18 MB) 20.09.2018 Systemgrundlagen, Rohr und Verbindung Technische Information Материјали за превземање (PDF, 10 MB) 16.07.2018 Systeme für die Flächenheizung/-kühlung Broschüre für Fachhandwerker Материјали за превземање (PDF, 10 MB) 20.03.2018 Raumregler Nea Smart Broschüre mit Technischer Information und Kalkulationspreisliste Материјали за превземање (PDF, 3 MB) 20.03.2018 Raumregler Nea Broschüre mit Kalkulationspreisliste Материјали за превземање (PDF, 482 KB) 06.09.2016 Raumregler Nea Smart Broschüre für Endverbraucher Материјали за превземање (PDF, 9 MB) 26.05.2017 Raumregler Nea H Bedienungs- und Schnellmontageanleitung Материјали за превземање (PDF, 25 MB) 08.07.2016 Raumregler Nea HCT Bedienungs- und Schnellmontageanleitung Материјали за превземање (PDF, 50 MB) 08.07.2016 Raumregler Nea HT Bedienungs- und Schnellmontageanleitung Материјали за превземање (PDF, 50 MB) 28.06.2017 RAUTHERM SPEED / RAUTHERM SPEED K / RAUTHERM S Garantieurkunde Материјали за превземање (PDF, 639 KB) 15.07.2016 Regelverteiler NEA H / HC, 230 V / 24 V Montageanleitung Материјали за превземање (PDF, 5 MB) 24.09.2018 Raumregler Nea 230V / 24V Service-Anleitung Материјали за превземање (PDF, 1 MB) 08.07.2016 Nea Smart Raumregler D Installations- und Bedienungsanleitung Материјали за превземање (PDF, 1 MB) 25.04.2017 Nea Smart Basis 24 V Installationsanleitung Материјали за превземање (PDF, 2 MB) 25.04.2017 Nea Smart R Basis 230 V Installationsanleitung Материјали за превземање (PDF, 1 MB) 15.09.2016 Nea Smart Raumregler Installations-und Bedienungsanleitung Материјали за превземање (PDF, 759 KB) 15.09.2016 Nea Smart R Raumregler D Installations- und Bedienungsanleitung Материјали за превземање (PDF, 2 MB) 15.09.2016 Nea Smart R Raumregler Installations- und Bedienungsanleitung Материјали за превземање (PDF, 587 KB) 26.09.2018 REHAU Gebäudetechnik: Systeme für Installationsprofis Broschüre (Stand: April 2018) Материјали за превземање (PDF, 5 MB) 31.10.2018 Gebäudetechnik Kalkulationspreisliste (Gültig ab Januar 2018) Материјали за превземање (PDF, 41 MB)
Печати