Еуро-Дизајн 70

Опис

Еуро - Дизајн 70 - ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти
ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти

70 mm- систем за објекти

Системот Еуро Дизајн 70 ги нуди најдобрите услови за објекти. Со докажаниот РЕХАУ стандарден квалитет Еуро Дизајн 70 е економичен систем. Многубројните форми, бои, декори, дизајнирани крила овозможуваат индивидуални обликувања на прозорецот.

Карактеристики:

 • Длабочина на вградување: 70 mm
 • Број на комори: 5 комори
 • Топлинска изолација:
  Uf = 1,3 W/m²K (Еуро Дизајн 70 со стандардно армирање)
  Uf = 1,2 W/m²K (Еуро Дизајн 70 плус со термички разделено армирање)
 • Звучна изолација до Rw,P= 45 dB
 • Заштита од кражба: до класа на отпор 2 (ENV 1627)
 • Пропустливост на воздух: Класа 4 според EN 12207
 • Заштита од поројни дождови: до класа 9A според EN 12208

Предности

Еуро - Дизајн 70 - ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти
ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти

Предности

 • Економичен систем за различни намени
 • High Definition Finishing- површина (HDF): висококвалитетна, мазна и лесна за одржување.
 • Кос фалц во рамката за подобро истекување на водата и полесно чистење
 • Оптимални статички карактеристики преку челично армирање со голема длабочина на вградување
 • Еднакви армирања во рамот и крилото за полесно одржување на лагерот
 • По избор екструдирани дихтунзи за рационална завршна обработка
 • Еколошки производ, со тоа и можност за рециклирање

Дизајн

Еуро - Дизајн 70 - ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти
ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти

Дизајн

 • Можности за обликување со избор на дизајн на крило: прекршено или заоблено
 • Разновидни можности на дизајн со различни бои и декор фолии како и со лакирање или алуминиумски обвивки
 • Индивидуални форми на пр. кружен, триаголен прозорец како и коси и испакнати дизајни
 • Светло сивите дихтунзи ги нагласуваат белите профили

Прибор

Еуро - Дизајн 70 - ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти
ПВЦ систем со длабочина на вградување 70 mm наменет за објекти

Прибор

На располагање е следниов прибор и дополнителни елементи за Еуро Дизајн 70

 • Аголни спојки:
  Успешно го спречува настанувањето на мувла и кондензација (DIN 4108-2)
  Троаголни спојки за 90° агли, 135° агли и варијабилни агли со внатрешен навој помеѓу 90° и 180°
 • РЕХАУ Комфорт- дизајн плус:
  Системот на ролетни нуди ефективна заштита од светлина и погледи. Достапен е и систем на ролетни со интегриран комарник
  .

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати