РЕХАУ Политек 50 ПХЦ

Опис

РЕХАУ Политек 50 PHZ – сертифициран систем за фасади за пасивни куќи

Како еден од првите системи на фасади, РЕХАУ Политек 50 за пасивни куќи, е сертифициран како систем чии компоненти се соодветни за пасивна куќа. При најдобра топлинска изолација, системот на профили ја нуди предноста што има мала широчина од 50мм. Слободата на обликување преку индивидуални бои и форми овозможува модерна архитектура кај пасивна куќа.

Карактеристики:

 • Конструкција: пречка
 • Надворешна област: Покривни лајсни
 • Внатрешна област: ПВЦ профили (со заштитна фолија), бели (слично на RAL 9016)
 • Ширина: 50 mm
 • Топлотна изолација: 0,74 W/m²K - 0,76 W/m²K
 • Длабочина на вградување: 71 mm до 94 mm
 • Сертифициран од институтот во Дармштат како "Компоненти за пасивна куќа"

Предности

Предности

 • Фасада за сертифицирани пасивни куќи Uf - вредност 0,74 - 0,76 W/m²K
 • Ширина 50 mm – Алтернатива за прозорски споеви
 • Интеграција на соодвтни РЕХАУ прозорски системи во фасадата
 • Слободен дизајн со многубројните профили и бои
 • Сертифициран систем
 • Интеграција на иновативни технологии
 • Заштитна фолија на профилите
 • Еколошки систем

Дизајн

Дизајн

 • Мали ширини 50 mm – наоѓаат примена и кај застаклување на големи површини
 • За индивидуално обликување достапни се различни украсни лајсни од алуминиум (стандардни профили)
 • Бои на површините на профилите:
 • Алуминиумски профили со нанесен слој на боја според РАЛ
 • ПВЦ Профили стандардни бели кои можат да се лакираат во речиси сите РАЛ бои
 • Профили по барање на муштеријата за одреден проект
 • Интегрирање на РЕХАУ прозорските системи погодни за пасивна куќа како елементи за отворање
 • Разновидни ПВЦ украсни обвивки (внатрешна страна на објектот) според статистички или архитектонски барања

Можности на примена

Можности на примена

 • Фасадни конструкции со висока топлинска изолација како сертифицирана компонента за пасивни куќи за енергетски ефикасна градба
 • Повеќекатна стаклена фасада
 • Застаклување на големи површини (на пр. излози)
 • Фасади со наклон ( на пр.фасади со косини)

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати