ФУСАПЕКС Техника за поврзување

Опис

Муфови за електрично заварување од PE-X со температурна издржливост до +95 °C

ФУСАПЕКС, муфот за електрично заварување на РЕХАУ од вмрежен полиетилен (PE-X) може да се користи за температури до +95 °C. Заедно со цевните системи ИНСУЛПЕКС и РАУВИТЕРМ за топлани, РАУФРИГО-FW и РАУВИТЕРМ-FW за индустриска топлина и РАУПЕКС за хемикалии, вода и компимиран воздух, образуваат потполн полимерен систем, а со тоа и отпорен на корозија.

Области на користење на ФУСАПЕКС

 • Снабдување со централно парно греење
 • Транспортирање на термални води
 • Инсталации за парно греење
 • Транспорт на врели, агресивни медиуми

Предности

Предности

ФУСАПЕКС ги комбинира предностите од техниката на поврзување со муф за електрично заварување, со прогресивните карактеристики на мрежен полиетилен (PE-X).

Преглед на предности:

 • Издржлив на температури до +95 °C
 • Отпорен на корозија
 • Ефтин
 • Целосно пластичен систем со системските решенија на РЕХАУ од
  PE-Xa
  за централно парно греење и индустрија
 • Добра хемиска отпорност
 • Модуларен принцип за составување на потребниот фитинг според барањата на градилиштето, со мали трошоци

Компоненти на системот

Компоненти на системот

Системот на муф за електрично заварување ФУСАПЕКС се состои актуелно од следниве системски компоненти:

 • ФУСАПЕКС муфови 50 - 160 mm
 • ФУСАПЕКС агли 75 - 125 mm
 • ФУСАПЕКС премин со надворешен навој 75 - R 2 1/2
 • ФУСАПЕКС прирабница 75 - 125 mm
 • ФУСАПЕКС редуцири 75 - 160 mm
 • ФУСАПЕКС T-профили 90 и 110 mm

Прирабниците и редуцирите ФУСАПЕКС можат да се користат со универзален модуларен принцип со сите ФУСАПЕКС фитинзи со интегриран калем.

Целосен преглед на производи ќе најдете овде.

Downloads

Downloads

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати