РАУПЕКС Систем за индустриски цевки

Опис

Систем за индустриски цевки RAUPEX – решението за компримиран воздух, разладна вода, хемикалии, индустриско греење и многу повеќе.

Цевките РАУПЕКС од мрежен полиетилен (PE-Xa) со едноставната и сигурна техника на поврзување РЕХАУ лизгачка чаура и спојка за електрично заварување, образуваат безбеден и целосен систем за користење во современи индустриски постројки..

Карактеристики:

 • Идеално за компримиран воздух, разладна вода, хемикалии, индустриско греење и многу повеќе
 • Специфични бои според примена (според DIN 2403)
 • Опсег на користење од -40° до +95 °C
 • Се испорачува во прачки и намотки

Предности

Предности

Системот на индустриски цевки РАУПЕКС заедно со РАУПЕКС цевки и техниките за поврзување со лизгачки чаури и спојки за електрично заварување, нуди одлучувачки предности за проектирање, монтажа и енергетски ефикасно работење на индустриските постројки:

 • Универзален систем со димензии од 20 – 160 за многу индустриски медиуми
 • Значително намалени оперативни трошоци и трошоци за одржување
 • Нема протекување, корозија или образување каменец
 • Брза, едноставна и безбедна монтажа гарантира исполнување на рокови
 • Различни бои на цевки според DIN 2403 за ознака во боја
 • Полимерни цевки од PE-Xa со највисока механичка и термичка издржливост
 • Без тешки метални јони, халогени и материјали штетни за лак
 • Цврсти и флексибилни за инсталација на прачка и намотка

Компоненти на системот

Компоненти на системот

РЕХАУ со системот на индустриски цевки РАУПЕКС ви нуди комплетно системско решение кое се состои од:

 • РАУПЕКС цевки (бои според DIN 2403):
  -
  димензии. 20 x 1,9 до 160 x 14,6 (SDR 11)
  -
  димензии. 20 x 2,8 до 63 x 8,6 (SDR 7,4)
 • Широка програма на профили за техника на поврзување:
  -
  лизгачка чаура
  -
  ФУСАПЕКС спојка за електрично заварување од PE-X
  -
  спојка за електрично заварување од PE
 • Куглест вентил
 • Прибор за компримиран воздух
 • Алати

Downloads

Downloads

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати