PE-Xa Цевки за вода за пиење

Опис

Опис

Заштедете со сигурност преку примена на цевки од RAU-PE-Xa (вмрежен полиетилен под висок притисок) кои се произведуваат со постапка која РЕХАУ ја донел на пазарот пред повеќе од 30 години. Цевките за вода за пиење од RAU-PE-Xa се обложени со син карактеристичен слој од PE-HD. Ова обложување служи како дополнителна УВ-заштита, како и за оптичка контрола на лупењето во рамките на обработката со заварување.

 • Поврзување со помош на комерцијален фитинг за стегање, заштрафување, односно, заварувачи со променлива топлина, доколку се одобрени за PE Xa цевки од страна на проиводителот на фитинзи
 • Заварувачи со променлива топлина во согласност со Директива DVS 2207-1, Прилог 1
 • Монтажа на спојките според општо важечки технички директиви, како и според упатствата дадени од производителот.

Предности

Предности

 • Неосетливост на врежување
 • Неосетливост на товар на одредена точка
 • Неосетливост на пукање под притисок
 • Нема брзо ширење на пукнатините
 • Голема отпорност на триење
 • Голема отпорност на врежување при екстремно ниски температури
 • Голема флексибилност при ниски температури
 • Вградливи при постојана температура до 95 °С
 • Високо ниво на враќање во првобитната состојба (Мемори ефект)

Испорака

Испорака

 • Димензии од d 25 до d 160, СДР 11, до 12,5 бари притисок при работа
 • Стандардна димензија во цевки од 6 m, котури од 100 m
 • На барање се испорачуваат вонстандардни должини и пакувани во макари

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати