ПП-заштитни цевки за кабли

Опис

ПП - заштитни цевки за кабел

ПП - заштитните цевки за кабел се користат за заштита на подземни водови за снабдување со електричната енергија, техника на јака струја, информативна техника, управувачка и комуникациска техника, од оштетувања односно како цевки водилки за кабли како и за намалување на РАУДУКТ повеќекратни инсталациски цевки. Полипропилен е материјал со добри еколошки карактеристики: цевките се хемиски неутрални и по употреба можат лесно и потполно да се рециклираат во вредни суровински материјали.

Предности

Предности

 • Материјал со добри еколошки карактеристики
 • И при 0 °C се витка до радиус од 5 m – заштедува профили и ја олеснува инсталацијата
 • Специјално долгата кабелска спојка дихтува и со агол на спојката до
 • Отпорен на удар при ниски температури
 • Заптивен прстен фиксиран во жлебот за безбедно инсталирање

Испорака

Испорака

 • ПП- заштитни цевки за кабел СН 4 според prEN 14282 со профилна приклучна спојка, црна боја
 • ПП- заштитни цевки за кабел СН 4 според prEN 14285 со профилна приклучна спојка, црна боја
 • Други надворешни бои по нарачка

Компоненти на системот:

 • Лакови
 • Држач на растојание
 • Двојни приклучоци
 • Ракав спојки
 • Премин низ ѕид
 • Сад за затворање
 • Swept-T-извод за куќни приклучоци
 • Флекс лак

ПРИЈАВА ВО ПОРТАЛ

Печати