РУСИЈА 2018 - Техника под коренот на тревата

Neuer Inhalt

Системот за греење на тревни површини од РЕХАУ обезбедува одлични услови за играње на стадионите на Светското првенство 

На 14 јуни, 2018, започна 21-тото Светско првенство во ФИФА. Овој пат се одржува во Русија, на единаесет локации со вкупно дванаесет стадиони.

РЕХАУ е дел од играта, бидејќи во осум од дванаесет стадиони, системите за греење на тревниците и другите полимерни системи од компанијата обезбедуваат најдобри услови.

Со цел да обезбедат најдобрите услови за играње во секое време, на осум стадиони се поставени системи за греење на тревниците од РЕХАУ. РАУТЕРМ цевки се полегнати на вкупна површина од 64.000 метри квадратни кои ја загреваат тревата во зима. Истиот систем ја разладува тревата при високи тепмератури во лето.

 

Рамномерна распределба на топлина

При полегнување на цевките, РЕХАУ користи тн. Railfix технологија. Специјалните шини гарантираат дека цевките и грејните кола ќе бидат инсталирани точно како што е планирано и со тоа се гарантира рамномерна распределба на топлина. Водовите се поставени околу 25 сантиметри под тревата и на тој начин се заштитени од оштетување. Терените можат да бидат длабоко обработувани без ризик од повреда на цевките. Самите спојки  и водови се проектирани на тој начин што е исклучена штета или истекување без надворешни влијанија.

Претходно изолираниот систем за полегнување на цевките -Тихелман, ги намалува загубите на топлина и води до значително пониски оперативни трошоци во споредба со неизолираниот систем. Интелигентниот систем за контрола на греењето функционира во таканаречениот нискотемпературен опсег со максимална вредност околу + 2 ° C на површината на тревата. Оваа ниска температура има предност што потрошувачката на енергија е мала и се избегнува оштетување на тревната површина.


Покрај системите за загревање на тревни површини, најдобри услови надвор од полето за играње на повеќето стадиони на Светското првенство обезбедуваат и системите за вода за пиење и греење од РЕХАУ, како и системи за подно греење во деловните простории.

РЕХАУ е активен во Русија од 1995 година и има вработено околу 600 луѓе. Во 2005 година, компанијата отвори фабрика на исток од Москва за производство на профили за прозорци, втора по големина во светот.

Производите на РЕХАУ се наоѓаат на бројни истакнати места во Русија. И тоа, под пешачката зона на Московскиот манеж, изложбената сала во близина на ѕидовите на Кремљ. Таму има околу триесет километри цевки на РЕХАУ под површината. Низ нив циркулира топла вода и ги затоплува камените плочки многу поевтино од конвенционалните системи за греење. На овој начин, патеките во зима остануваат без снег и нечистотија, целосно ослободени од отпадна сол и хемикалии.

Во заеднички проект со германско-руската министерка за надворешна трговија, РЕХАУ во моментов е една од околу 35 германски производни компании во Русија кои се вклучени во изложба на германската економија во периодот до Светското првенство 2018 година.

Покрај онлајн презентацијата  (www.russlandmeister.de), проектот  вклучува и повеќедецениска изложба на фотографии во најдобриот градски центар во московската пешачка зона Алтер Арбат.

 

РЕХАУ нуди целосни решенија ориентирани кон иднината за градба и модернизација. Фокусот на РЕХАУ е на теми како што се енергетски ефикасна градба, употреба на обновливи енергии и управување со водите. Во областа на прозорците, градежната техника и нискоградбата РЕХАУ е силен партнер на своите клиенти со зрели системски решенија и целосни услуги. Со околу 20.000 вработени на повеќе од 170 локации, независниот семеен бизнис се стреми да е близу до  пазарот и до своите клиенти низ целиот свет.

 

Печати