Кои сме ние

РЕХАУ е водечки интернационален понудувач на системски решенија во полето на градежништвото, автоиндустријата и индустријата. Уште од самиот почеток во 1948, нашето претпријатие расте од свои сопствени сили. Од производство со тројца, компанијата денес е порасната во светска, независна група.

РЕХАУ Приказна за успехот

  • 1948 Основање во градот РЕХАУ
  • 1949 Број на вработени 23
  • 1961 Основање на РЕХАУ Пластикс во Северна Америка
  • 1967 Оценување на работата на вработените за прв пат и вметнување на разултатите во еден варијабилен дел од платата.
  • 1976 Занимањето - Вајар со пластика беше воведено по иницијатива на РЕХАУ
  • 1983 Надминување на бројката 5.000-вработени
  • 2000 Основачот на фирмата - Хелмут Вагнер, го предава раководството на своите два сина: Јобст Вагнер - станува претседател на главниот одбор -Supervisory Board, Др. Вајт Вагнер станува заменик претседател
  • РЕХАУ денес: ширум светот има 19.000 вработени, од кои 1900 во Југоисточна Европа

РЕХАУ интернационално

На повеќе од 170 локации, 19.000 вработени во повеќе од 50 земји, работат на достигнување успех на нашето претпријатие. Ширум светот, заеднички се грижат за движење: Од Сингапур до Ст. Петерсбург, од Лисбург до Лион, Од Мелбурн до Минхен - РЕХАУ е активен на 5 континенти и постојано ја гради својата мрежа.

  • Во светот: 139 продажни центри, 41 фабрики, 23 управни згради, 9 логистички центри
  • Во Европа: 81 продажни центри, 25 фабрики, 11 управни згради, 6 логистички центри
Печати