Kvarcni materijal

Opis

RAUVISIO quartz – čista atmosfera

RAUVISIO quartz je industrijski proizveden kamen i, u zavisnosti od dekora, sastoji se od ca 85 do 95 % prirodnog materijala, kvarc kao glavni sastojak, kao i mleveni granit i silikatni minerali. Dalji sastojak je pigmentisana poliester-smola koja obezbeđuje željenu boju i karakteristike površine. RAUVISIO quartz ima svojstvo dodira kao prirodni kamen. Zbog materijala koji nama ni kapilara, ni pora i zbog polirane površine RAUVISIO quartz je posebno higijeničan i lak za održavanje, i time nadmašuje i prirodni kamen. RAUVISIO quartz je posebno otporan na ogrebotine i udarce. Materijal se odlikuje ujednačenom površinom u strukturi i boji. Vrlo fino pigmentisan materijal daje RAUVISIO quartz izrazito dopadljivu eleganciju.

Prednosti

Prednosti

  • Bez kapilara i pora, zbog toga izuzetno higijenski u primeni
  • Lako održavanje
  • Dugovečnost
  • Otpornost na ogrebotine
  • Postojanost na toplotu
  • Negorivo

Mogućnosti primene

Mogućnosti primene

Kombinacija prirodnog kamena i polimernih komponenti čini RAUVISIO quartz materijalom pogodnim za ekskluzivne primene.

Jasnoća boja kao i hladna, sveža optika otvaraju veliki dizajnerski potencijal. U visokokvalitetnim kuhinjama i kupatilima, kao zidna obloga, potprozorska daska ili kao drugo enterijersko rešenje – RAUVISIO quartz pruža svim prostorima individualnost i primetan luksuz.

Dizajn

Dizajn

Mi Vam isporučujemo individualno projektovane i gotovo obrađene oblike ploča.
RAUVISIO quartz je dostupan u 26 dekora, polirane ili satenske površine, kao i u debljinama 12, 20 ili 30 mm sa osnovnim formatom ploče od ca. 3050 x 1400 mm.
Tolerancija u proizvodnji su u skladu sa DIN 18332 za prirodni kamen.