Česta pitanja

Česta pitanja o BIM-u i odgovori


Šta znači BMS?

BMS znači sistem za upravljanje komponentama (BMS) sa bazama podataka koji je razvila kompanija BIMsystems GmbH. Preko ovog dodatnog programa, kompanija REHAU isporučuje BIM sadržaj sa svojim bogatim asortimanom proizvoda za razna softverska rešenja. Međutim, BMS je više od obične biblioteke objekata. REHAU BIM sadržaj ili objekti koje karakteriše jedinstvena inteligencija zahvaljujući sistemu integrisane logike i kontrole. Različiti proizvodi mogu se u potpunosti unapred sastaviti pomoću dodatnog programa pre nego što se geometrijski prikaz koji uključuje sve povezane parametre i atribute konačno prenese u digitalni model podataka o zgradi. Ovo omogućava jednostavno rukovanje podacima.

Pod kojim BIM softverom radi BMS?

BMS može da radi na sledećim BIM platformama:

  • Revit: 19, 20, 21, 22
  • Allplan: Verzije 2017-2019
  • ArchiCAD: Verzije 2016-2018

Da li REHAU BIM sadržaju mogu da pristupim samo preko BMS-a?

Ne, kao alternativa dodatnom programu, na raspolaganju su i pojedinačne familije proizvoda za preuzimanje.

Kako da učitam BMS u svoj softver?

U delu Sistem za upravljanje komponentama kliknite na dugme za preuzimanje i navedite samo svoju adresu za poštu. Zatim se preuzima instalaciona datoteka instalacije koju samo treba da pokrenete. Nakon instalacije, BMS ćete naći u svom BIM softveru u delu za dodatne programe.  Pri prvom pokretanju je neophodno još da se registrujete i nakon toga možete koristiti sve funkcije BMS-a.

Gde mogu da nađem pojedinačne objekte REHAU BIM sadržaja?

U delu REHAU asortiman ćete naći oblasti proizvoda za koje vam stavljamo na raspolaganje sadržaj i druga digitalna rešenja. Izaberite oblast koju želite, a zatim rešenje ili sadržaj koji su vam potrebni za vaš posao.

Kako mogu da dođem do više informacije na temu BIM-a i da li REHAU nudi odgovarajuće edukacije?

Ako su vam potrebne informacije na temu BIM-a, učestvujte na našim BIM vebinarima ili nam se obratite na bim@rehau.com

Engineering progress

Enhancing lives