Imate dodatna pitanja? Ovde ćete naći odgovore vezano za temu površinskog grejanja.

Koliko je prostora neophodno za površinsko grejanje?

Površinski sistemi grejanja i hlađenja su skoro nevidljivi. Oni se, uz uštedu prostora, instaliraju u pod, zid ili plafon. Optički nestaju tamo gde su postavljeni, i to u potpunosti. Zahvaljujući specijalnim sistemima za renoviranje i slučaj sanacije/modernizacije, sa posebno malom visinom ugradnje - obezbeđena je sloboda uređivanja sopstvenog doma.

Da li je ugradnja površinskog grejanja/hlađenja moguća u svim objektima?

Sistemi površinskog grejanja/hlađenja pogodni su skoro za sve oblasti primene u kući. Bilo da se radi o novogradnji, renoviranju ili specijalnoj primeni, kao što je izgradnja potkrovlja: uvek je dobro odlučiti se za površinsko grejanje. Najveća sloboda uređenja je naravno kod novogradnje jer tu postoji mogućnost da se svaka prostorija individualno projektuje. Podno grejanje u kupatilu, plafonsko grejanje u spavaćoj sobi i zidno grejanje u dnevnom boravku – slobodi uređenja nisu postavljene nikakve granice. 

Da li je instalacija površinskog grejanja obiman posao?

Instalacija površinskog grejanja/hlađenja je za Vašeg stručnog instalatera brza, sigurna i jednostavna. Sve komponente su koncipirane za grubu svakodnevnicu na gradilištu, tako da se problemi i ne pojavljuju. REHAU nudi kompletan sistem čije su komponente međusobno usaglašene – to je prednost kako pri ugradnji, tako i u eksploataciji!

Koji načini ugradnje postoje?

Za instalaciju REHAU površinskog grejanja/hlađenja u Vašem domu postoje različiti načini ugradnje. Počevši od klasičnog podnog grejanja, preko polaganja u zid, pa sve do plafonskog sistema grejanja. Ne bitno za koji način ugradnje da se odlučite: uvek postoje specijalni sistemi za novogradnju i sanaciju, za mokar i suvi postupak polaganja. Tako se REHAU površinsko grejanje prilagođava Vašim potrebama, a ne obrnuto!

Da li je površinsko grejanje pogodno za osobe koje pate od alergija?

Da, naime površinsko grejanje izuzetno prija osobama sa alergijama. Za razliku od radijatorskog sistema grejanja kod površinskog sistema grejanja nema podizanje prašine i grinja jer je raspodela toplote u prostoru ravnomerna. Površinsko grejanje umiruje kretanje vazduha i zbog toga dolazi do smanjenja udela grinja iz prašine. To redukuje tegobe kod osoba sa alergijom na grinje iz prašine. erheblich.

Koje se cevi koriste za REHAU površinsko grejanje?

REHAU za svoje sisteme površinskog grejanja/hlađenja koristi oprobane i dokazane RAUTHERM S cevi. One su zbog svog higtech-materijala PE-Xa postojane na pritisak, imaju difuzionu barijeru i veoma su robusne  U kombinaciji sa dokazanom tehnikom spajanja pokretnom navlakom nastaje siguran sistem za Vaše površinsko grejanje.

Koje podne obloge mogu da kombinujem sa površinskim grejanjem/hlađenjem?

U načelu pri izboru podne obloge ne postoje ograničenja. Keramičke pločice, tekstilne podne obloge, parketi ili linoleumi su moguće opcije. Međutim, najbolju kombinaciju sa površinskim grejanjem/hlađenjem predstavljaju podne obloge od kamena ili keramike.
Da bi bili sigurni da je podna obloga pogodna za korišćenje sa podnim grejanjem/hlađenjem ona mora da ima odobrenje proizvođača podne obloge. 

Da li je za površinsko grejanje neophodna visoka temperatura vode?

Ne! Za razliku od radijatorskog sistema grejanja za REHAU površinsko grejanje neophodne su znatno niže temperature vode kako bi se u prostoriji postigla prijatna temperatura. Za sistem radijatorskog grejanja neophodna je temperatura od ca. 70° Celsius, a za površinsko grejanje neophodna je temperatura od samo ca. 35° Celsius. Princip je jasan: za veće grejne površine neophodno je manje vruće vode.  To nije samo ušteda kod energije, već je dobro i za životnu sredinu, a ipak unapređuje komfor stanovanja! Zbog umerenih temperatura u razvodu površinsko grejanje/hlađenje se vrlo dobro kombinuje sa uobičajenim izvorima toplotne energije. 

Da li će mi REHAU isporučiti i odgovarajuću dodatnu opremu uz površinsko grejanje?

Da. REHAU kao sistemski isporučilac ima sveoubhvatnu ponudu za površinsko grejanje. Od cevi, preko raznih sistema polaganja, pa sve do sobnih regulatora temperature, REHAU može da isporuči sve što Vam je neophodno za optimalno korišćenje površinskog grejanja/hlađenja. 

Da li mogu u svakoj prostoriji da podesim moju individualno prijatnu temperaturu?

Da, to je sada sasvim jednostavno. Uz REHAU sobni regulator temperature Nea i odgovarajuću tehniku razdelnika i regulacije možete za svaku prostoriju individualno da podesite željenu temperaturu. Regulator je jednostavan za rukovanje. Uz to ima i atraktivan dizajn koji je 2013.g. nagrađen „red dot design award“-om. 

Kome mogu da se obratim ukoliko sam zainteresovan za REHAU površinsko grejanje?

REHAU radi sa mnogobrojnim instalaterima. Jednostavno se obratite REHAU kancelariji za kontakt sa sertifikovanim instalaterima koji će Vas rado posavetovati!