Sa RAUTITAN sistemom instalacija za pitku vodu, ne treba da strepiš od vode.

Čista pitka voda - budi na sigurnoj strani

Pitka voda je naša životna namirnica broj 1. Nijedna druga životna namirnica se stoga ne kontroliše tako strogo. Ali se ne podrazumeva da će taj specifičan kvalitet vode poteći i iz tvoje slavine. Javna preduzeća vodovoda odgovorna su samo do tvog kućnog priključka.  Poslednji metri vodovodne instalacije u tvojoj kući su odlučujući.

Trajno higijensko snabdevanje pitkom vodom je moguće samo, kada su svi faktori međusobno usklađeni. Uz RAUTITAN sistem vodovodne instalacije, možeš da odahneš i da veruješ u najviši kvalitet pitke vode uz doživotnu sigurnost.

Zašto je tako važna higijena pitke vode za tebe

Koliko je pitka voda zaista čista ne možeš golim okom da utvrdiš. Jer najveći rizik za tvoje zdravlje predstavljaju mikrobiološki organizmi, poput legionele. Svake godine se u proseku zarazi 30.000 Nemaca legionarskom bolešću, pre svega putem udisanja fine mešavine vazduha i vode, npr. pod tušem. Posledica je teško zapaljenje pluća.

Ukoliko je tvoj sistem vodovodne instalacije loše izveden, onda je i on plodno tlo za stvaranje legionela i drugih patogena: periodi dugog mirovanja i zagrevanje vode u cevovodu usled toga, podstiču razmnožavanje ovih patogena. 

Zbog toga je od izuzetnog značaja projektovanje u skladu sa potrebama!

Tvoje rešenje: RAUTITAN

REHAU je iznova definisao standard vodovodnih instalacija i zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u oblasti inovativnih materijala iste kombinovao u efikasan sistem. Raznolikost RAUTITAN sistema omogućava tvom instalateru da za tebe odabere odgovarajuće i ekonomično rešenje, i to ne samo u novogradnji već i pri sanaciji.

U pokretu i pravilno temperirano

RAUTITAN kompletan sistem za optimalan kvalitet pitke vode

Voda u tvojim instalacijama treba u svakodnevnoj eksploataciji da se što je moguće brže kreće i obnavlja, kako bi se odstranila mikrobiološka kontaminacija, npr. legionela. 

Najefikasnije rešenje za održavanje optimalnog kretanja vode jeste vodovodna instalacija u prstenastom razvodu. Svaki put kada otvoriš slavinu dolazi do pokretanja kompletne zapremine vode u instalaciji i time do ispiranja svakog mesta u cevovodu, pa rizik od stvaranja bakterija skoro i da ne postoji. Čak i u kućama u kojima se retko koriste točeća mesta, voda ostaje u pokretu. Program RAUTITAN sistema vodovodnih instalacija je posebno prilagođen ovim, kao i drugim inovativnim instalacionim tehnikama.

Topla voda ne treba da se previse ohladi, a hladna voda ne treba previše da se zagreje. Ali već kod kratkoročnog mirovanja vode u cevovodima može doći do njenog zagrevanja ili hlađenja. Tako se stvaraju idealni uslovi za opstanak mikroorganizama. 

RAUTITAN izolacija je pravo rešenje i potrošnja energije za zagrevanje vode se osetno redukuje.

Nema mesta bakterijama

Spojevi u velikom broju sistema su idealna mesta za razmnožavanje bakterija. Voda prodire u najmanje međuprostore i tamo se zadržava, a to je plodno tlo za mikrobe.

Izrazito dobro zaptivanje RAUTITAN tehnike spajanja efikasno sprečava bilo kakvo taloženje, što zvanično potvrđuje i “Fraunhofer” Institut.

A uz to i glatke površine RAUTITAN cevi efikasno sprečavaju da u cevovodnim sistemima dolazi do stvaranja taloga.  

Kvalitet koji se isplati

Cevni vodovi ugrađeni u podu ili zidu nisu vidljivi. Svako oštećenje postaje prava noćna mora. Zato pri izboru cevnog sistema razmišljajte unapred.

RAUTITAN je dokazano siguran i dugovečan: cevi izrađene od High-Tech-materijala PE-Xa - polietilena umreženog pod visokim pritiskom, su osnova za višedecenijsku sigurnu primenu. Kod tehnike spajanja REHAU se oslanja na izuzetno robusne materijale, koji svoju primenu nalaze i u tehnologiji koja se koristi u istraživanju svemira. Ona je posebno otporna na koroziju, što je od značaja kod vode sa visokim sadržajem kamenca ili problematičnog kvaliteta pitke vode.