EcoPuls

EcoPuls: Održivi uspeh. Za sve generacije.

 

Održiva cirkularna ekonomija kod prozorskih rešenja kompanije REHAU

Kompanija REHAU se već preko 30 godina intenzivno bavi izazovima u proizvodnji održivih prozora. To nas danas čini liderom u ovoj branši. Cirkularnom ekonomijom želimo konstantno da povećavamo udeo reciklirane plastike u našim prozorskim sistemima.

Pri tome je REHAU premijum kvalitet garancija za maksimalni vek trajanja naših prozora, koji svojom visokom energetskom efikasnošću i tokom faze korišćenja značajno doprinose očuvanju resursa.

Time naši prozori postaju prozori za više generacija i značajno doprinose zaštiti naše planete.

Inovativni prozori. Prozori za savremeni život.
 

Otkrijte naša prozorska rešenja

AL-D1862_CL - 99332 

Naša oznak za održivost u praksi

Uveli smo EcoPuls oznaku, kako bi jasno pokazali centralni značaj ove teme za nas. Putem ove oznake odmah prepoznajete REHAU prozore, koji su proizvedeni na posebno održiv način korišćenjem recikliranih materijala, takozvanih reciklata. Već danas možemo da istaknemo da svi naši sistemi: GENEO RAU-FIPRO X, GENEO INOVENT, SYNEGO, BRILLANT-DESIGN i EURO-DESIGN mogu da koriste ovu oznaku.

Budite i Vi deo održive budućnosti. Sa prozorima od EcoPuls profila pružate svoj doprinos zaštiti naše planete

REHAU_Signet_ECOPULS - Dummy
Naše obećanje za generacije, vaša garancija za održivo delovanje

Mi ne dajemo prazna obećanja. Cirkularna ekonomija i posvećenost održivosti se kod REHAU prozorskih rešenja aktivno primenjuje u praksi. Brojke govore u prilog tome:

40%

naših profila se već danas proizvodi od recikliranih materijala. Udeo reciklata varira između 40% i 75% i težimo konstantnom uvećanju tog udela.

97.000 t

emisije CO₂ uštede godišnje kroz upotrebu reciklata. To odgovara energiji vezivanja od 7,8 miliona stabala drveta, što je šuma veličine Berlina

70.000 t

korišćenog materijala se godišnje prerađuje u kompaniji REHAU. To odgovara otprilike sedmostrukoj težini Ajfelovog tornja.

7x

može da se koristi PVC. Dakle, naši održivi EcoPuls prozori, predstavljaju ujedno i izvor sirovine za prozore u budućnosti, doslednog kvaliteta.

88%

manje CO₂ se oslobađa prilikom proizvodnje reciklirane plastike u odnosu na proizvodnju novog materijala.

100%

naših potreba za recikliranim materijalima pokrivamo iz sopstvene proizvodnje. Na taj način uvek garantujemo savršen kvalitet.Naše obećanje u praksi

Cirkularna ekonomija je u poslednje tri decenije postala jedno od vodećih načela kompanije REHAU. Pozitivna iskustva ohrabruju nas da širimo dalje kružni ciklus kod naših prozorskih profila.Produkte - Dummy


Proizvodi

REHAU EcoPuls sistemi prozorskih profila su jedinstveni u industriji prozora, u pogledu zaokružene cirkularne ekonomije. Rezultat: i do 97.000 t godišnje uštede CO₂. Pored toga i tokom faze korišćenja EcoPuls prozori se nameću svojom održivošću. Izvanredne Uw vrednosti pružaju visoku toplotnu izolaciju i uštedu energije i do 76%*.

Icon_Produktion - Dummy

Proizvodnja

Sve četiri evropske REHAU proizvodne fabrike profila sertifikovane su porizvodnom oznakom VinylPlus. To znači da ispunjavaju sve kriterijume održivosti koji se zahtevaju od PVC industrije: počev od nabavke sirovina i kruženja materijala sve do ponovnog iskorišćavanja. Mi smo jedan od retkih sistemskih dobavljača, koji ima ovaj standard u celoj Evropi.


vinylplus_Logo - Dummy

729100_RS - 1077156


Sammlung - Dummy

Prikupljanje

Milioni starih PVC prozora dragoceni su resurs za nove PVC prozore. Da bi se obezbedila efikasna prerada otpadnog materijala, razvijena je mreža od blizu 2.000 partnera širom Evrope, preko kojih se sakuplja otpadni materijal. Među partnere ubrajamo poljsku fabrika Srem sa sopstvenim, najsavremenijim postrojenjem za reciklažu, kao i podružnice PVCR u Engleskoj i DEKURA u Nemačkoj.

Logo Dekura - Dummy

PVCR_Logo_2016_Web Banner - 50147

Extrusion - Dummy

Ekstruzija

Jedinstveni REHAU postupak ekstruzije omogućava proizvodnju profila prozora čija se unutrašnjost sastoji od recikliranog materijala. Više od 40% REHAU profila već danas uma udeo reciklata od 40% do 75%.

Recycling - Dummy

Reciklaža

Kompletni stari prozori se sortiraju i recikliraju prema različitm sirovinama, kao što su staklo i metal. Za nas je od presudnog značaja udeo PVC-a, koji prvenstveno potiče od starih profila. On se prerađuje u visokokvalitetni reciklirani granulat. Tom prilikom ostvarujemo 88% uštede emisija CO₂ u odnosu na proizvodnju novog PVC-a.

* Smanjenje energetskih gubitaka na prozorima pri prelasku sa starih prozora od drveta/plastike iz osamdesetih godina (Uf = 1,9; Ug = 3,0) na prozore od GENEO RAU-FIPRO X profila (Uf = 0,86; Ug = 0,5), za veličinu prozora 123 x 148 cm

Video


REHAU igra važnu ulogu po pitanju udruživanja

Samo ako se ideja o održivosti prihvati u celoj branši, moći će dugoročno da funkcioniše. Stoga je za REHAU veoma važno da sa konkurentima postigne dogovor o jedinstvenom pristupu. Jedan od primera je implementacija VinylPlus oznake, na koju se dobrovoljno obavezala PVC branša  širom EU. Time je predviđeno da se do 2025. godine dostigne količina recikliranog PVC-a od 900.000 t godišnje. REHAU sa svojih 70.000 t godišnje već danas ima veliki udeo u tome.

EPPA Logo - Dummy

Rewindo_Logo_447920_0 - 447920

vinylplus_Logo - DummyMi preuzimamo odgovornost, holistički

REHAU oduvek sledi osnovno načelo stedljivog i efikasnog korišćenja sirovina. Kao član strategije „UN Global Compact“ podržavamo „Ciljeve održivog razvoja“ (Sustainable Development Goals) Ujedinjenih nacija i svakodnevno dajemo svoj doprinos ostvarenju tih ciljeva.

REHAU je za svoje uzorno angažovanje već osvojio nekoliko međunarodnih nagrada. Tako smo 2020. godine postali jedan od „50 lidera za održivost i klimu“ (50 Sustainable & Climate Leaders), inicijative, koja je orijentisana ka ciljevima Ujedinjenih nacija za održivi razvoj. Takva priznanja su nam veliki podsticaj da nastavimo da širimo naše aktivnosti u pogledu održivosti.

Endorser-Logo_solid_blue_RGB - 118214

50 Sustainability & Climate Leaders

ecovadis


Tu smo da se pobrinemo za vaše nove prozore i vrata!

U samo nekoliko koraka uz REHAU Connect platformu možete da podnesete zahtev za vašu personalizovanu ponudu za prozore i vrata od stručnjaka za prozore REHAU u vašem regionu.

Engineering progress

Enhancing lives

Želim ponudu za prozore