REHAU gradi budućnost

Otvaranje renoviranog poslovnog sedišta u Beču
27.09.2011

Otvaranje renoviranog REHAU sedišta u Guntramsdorfu

Posle manje od godinu dana renoviranja 15. septembra 2011.g. svečano je otvorneno REHAU sedište Guntramsdorf u donjoj Austriji, gde se nalazi glavna uprava za jugoistočnu Evropu, distributivni centar za građevinarstvo u Austriju, kao i internacionalna akademija. Prema standardu za niskoenergetske kuće ovde je stvoren objekat reperezentativnog karaktera, u kome su iz proizvodnog REHAU portfolija, ugrađena sva rešenja na bazi polimera za ekonomičnu i ekološku budućnost.

Otvaranje prodajne kancelarije Beč

ss l. na d.: pastor Dr. Josef Wilk; CEO Mag. Rafael Daum, REHAU Region SE; Vzbgm. Robert Weber, MSc.; Bgm. Karl Sonnweber; LR Dr. Petra Bohuslav; Jörg Neukirchner, član REHAU GEB i rukovodilac SGF BAU; Jobst Wagner, predsednik REHAU SB; LAbg. Bgm. Hans Stefan Hintner i Bez. HptM. Dr Philipp Enzinger

Pored mnogobrojnih gostiju i zvanični govornici: Dr. Petra Bohuslav, pokrajinksa savetnica za privredu, turizam i sport Donja Austrija, koja je zastupala pokrajinskog predsednika Dr. Erwin-a Pröll-a, Karl Sonnweber, gradonačelnik grada Guntramsdorf-a, Jobst Wagner, predsednik REHAU Supervisory Board-a, Jörg Neukirchner, član Group Executive Board-a i rukovodilac strateškog poslovnog područja GRAĐEVINARSTVO, domačin Mag. Rafael Daum, CEO REHAU Region jugoistočna Evropa i pastor Josef Wilk crkvena zajednica Guntramsdorf-St. Jakobus, koji je osveštao objekat, izrazili su svoje oduševljenje kompletnom sanacijom, u koju je uloženo preko 2 miliona Evra.

Energetska efikasnost na najvišem nivou

Prilikom renoviranja objekta primenom REHAU inovativnih sistema i rešenja postavljeni su novi standardi u odnosu na arhitekturu, energetsku efikasnost, klimu, akustiku i funkcionalnost prostorija, kao i kod njihovog unutrašnjeg uređenja: 58 prozora, kao i jedna podizno-klizna vrata od GENEO profila, 14 PE-Xa-geosodni, 3 toplotne pumpe rasolina/voda, 1.500 m² površinskog grejanja, jedan antimikropski izmenjivač toplote vazduh/zemlja AWADUKT Thermo, 1.250 m² akustične rashladne tavanice, 200 m² RAUVOLET acustic-line rolo ormana i 150 m² RELAZZO terase obezbeđuju prijatnu klimu i optimalne uslove. Dopadljiva pejsažna arhitektura i inovativni koncept kancelarija uključujući recepciju, kao i prostorije za održavanje seminara i kuhinja pružaju funkcionalno i prijatno radno okruženje. Pored toga nova State-of-the-Art-zgrada će svojom arhitekturom akaktivno i reprezentativno oslikavati ekološku svest REHAU-a.

Otvaranje VB Beč

Renovirani objekat u pogledu arhitekture, energetske efikasnosti, klime, akustike i funkcionalnosti prostorija, kao i kod unutrašnjeg uređenja postavlja nove standarde.

Renoviranje umesto novogradnje

Zbog dobre građevinske supstance objekta odlučeno je da se isti renovira. CEO Rafael Daum povodom toga: „ Odlučili smo se za jedan put, koji će sačuvati deo REHAU istorije, a to je renoviranje starijeg dela našeg sedišta, u kome se nalazi naše odeljenje distribucije za građevinarstvo Austrija i deo regionalne glavne uprave, čime smo istovremeno ponudili moderan i energetski efikasan ambijent za sve zaposlene u njemu.“ U tu svrhu celokupna unutrašnja konstrukcija je kompletno uklonjena, kako bi se omogućila nova raspodela prostorija i stvorila atmosfera, koja obezbeđuje atmosferu za dobru komunikaciju i motivaciju zaposlenih. Pored korišćenja obnovljivih izvora energije veoma bitna je bila i izolacija novog objekta kako bi se i ovom delu agitovalo u smislu očuvanja energije. Kao isporučilac kompletnih rešenja hteli smo da pružimo dobar primer i pokažemo šta se sve može – tako gospodin Daum.

Internacionalno reprezentativan projekat

Pre svega gospođa Dr. Petra Bohuslav, pokrajinksa savetnica, čestitala je uspešnu realizaciju uz primenu sopstvene tehnike i nazvala REHAU sedište vrhunskim reprezentativnim primerom u oblasti renoviranja i primenjene energetske efikasnosti, što se svakako odlično uklapa u energetsku strategiju donje Austrije. I gradonačelnik Karl Sonnweber bio je radostan „zbog toga što se takav svojevrsan reprezentativan projekat nalazi u opštini i regionu Guntramsdorf-a“. Već početkom godine opština Guntramsdorf je REHAU odlikovala kao kompaniju, koja se brine o životnoj sredini. Kako Jobst Wagner, tako i Jörg Neukirchner govorili su o „vrhunskom reprezentavinom projektu , koji će REHAU širom sveta predstaviti i pokazati šta se sve može sa modernom energetskom tehnikom“

U oktobru je organizovana poseta novinara, koji su obišli kompletan objekat.

REHAU grupa

Kao premijum robna marka za rešenja na bazi polimera REHAU širom sveta zauzima vodeće mesto na području Građevinarstva, Automotiva i Industrije. Naša izuzetna inovativnost, struktura naše kompanije, koja pokriva mnoge branše i efikasna sinergija koja proizilazi iz toga, čini nas kao moderno i profesionalno vođeno porodično preduzeće jedinstvenim u industriji plastičnih masa. U naše glavne kompetencije ubraja se razvoj materijala i sistema, kao i tehnika obrade površina. REHAU sa preko 19.000 zaposlenih na preko 170 lokacija širom sveta kao pokretač inovacijazauzima istaknuto mesto.

U Austriji je REHAU zastupljen još od 1956. godine. Već skoro 15 godina odavde se uspešno upravlja i širi poslovanje u regionu South East Europe sa u međuvremenu 1.900 zaposlenih, na 24 lokacije, u 19 zemalja.