РАУФИПРО ИКС – Размислувајте во нови димензии

Направен за авиони. Идеален за Вашите прозорци.


Со РЕХАУ во 2008 година направи револуција на пазарот за прозорци. Принципот на композитни засилени со влакна – досега познат првенствено кај авто-трките и авионската индустрија.  – за првпат се користи кај прозорците и ги комбинира најдобрите својства на ПВЦ-то и стаклените влакна во.

Време е да се продолжи пишувањето на успешната приказна за РАУФИПРО…

RAU-FIPRO X

РАУ‑ФИПРО ИКС

Со својот удел на стаклени влакна, зголемен за 50% во крилото, РАУ‑ФИПРО ИКС е материјал со високи перформанси за широк спектар на можности и ги проширува познатите предности на РАУ‑ФИПРО за ИКС‑факторот:

X-тра големи елементи

Повеќе светлина, повеќе архитектонска слобода, повеќе чувство за добро

X-тра голема енергетска ефикасност

Извонредна топлинска изолација и економичност

X-тра широк спектар на можности

Максимална слобода на дизајнирање, безбедност и најголема удобност


10% поголеми елементи

Најдобар сооднос меѓу осветленоста и видливоста РАУ‑ФИПРО ИКС благодарение на уделот на стаклени влакна, зголемен за 50 % во крилото на прозорецот, создава основа за големи димензии. На тој начин, дури и прозорските елементи со самозатворање до висина од 2,80 м може да се реализираат функционално и безбедно – целосно без дополнителни покривни прозорци.

Резултат: уште повеќе природна светлина и поголема архитектонска слобода за единственото чувство за домот. Особено тенките профили дополнително ги зголемуваат прозорските површини.


10 % größere Fenster

700-D081 - 61885

76 % заштеда на енергија

90% од сите рамки изработени од РАУФИПРО ИКС доаѓаат без метално армирање, така што неповолните термални мостови воопшто ги нема. А во комбинација со тројното стакло се постигнуваат примерни Uw-вредности до 0,60 W/m и со тоа се достигнува и до 76 % заштеда на енергијата.


 
24-fache Lärmreduktion

24 пати поголемо намалување на бучавата

Бучавата значи стрес – а него никој не го посакува во своите четири ѕида. Со 24‑кратното намалување на бучавата, Вашиот дом станува оаза на мирот.


700-D083 - 61889

400 различни дизајни

Без оглед дали се кружни, аглести, со или без решетки: Со РАУ-ФИПРО ИКС, дури и најсложените геометрии на прозорците може да се реализираат едноставно. Покрај тоа, програмата КАЛЕИДО КОЛОР Ви нуди огромен избор од варијанти на бои и дизајни. Зависно од саканиот изглед и структурата на површината, се применуваат различни постапки, како лакирање (КАЛЕИДО ПЕИНТ) или ламинирање на фолијата (КАЛЕИДО ФОИЛ).

Резултат: преку 400 можности за дизајн. Се разбира, притоа може внатре и надвор едни со други да се комбинираат различните изгледи.

Aluminium-Vorsatzschale KALEIDO COVER

Идеална алуминиумска оптика

Со алуминиумскиот поклопец КАЛЕИДО КАВЕР, прозорците добиваат висококвалитетната алуминиумска оптика – благодарение на универзалниот профил обоен во антрацит, дури и при отворањето.

MFF_M_FBF_18_D197 - 47585

Природен изглед со КАЛЕИДО ВУДЕК

Следното ниво на оптика и ‑изглед на дрвото: Мат површините не се само убави за гледање, туку исто така и даваат чувство на реално дрво.


Nachhaltigkeit aktiv leben

АКТИВНА ОДРЖЛИВОСТ

Старите прозорци стануваат нови, иновативни и одржливи прозорски системи – со ист квалитет во споредба со прозорците РЕХАУ изработени од свеж материјал. Материјалот се чисти, ренда, сортира, облагородува и на крајот се рециклира во внатрешното јадро на новите прозорски профили.

Со тоа уште денес постигнуваме заштеда на CO2‑ до 97.000 тони годишно.


Силен тим: Прозорски систем ГЕНЕО и РАУ‑ФИПРО ИКС

Успехот на РАУ‑ФИПРО е тесно поврзан со нашиот прозорски систем ГЕНЕО. Логична последица: ГЕНЕО е првиот РЕХАУ систем што е достапен со РАУ‑ФИПРО X.

Најважните вредности со еден поглед:

RAU-FIPRO X

Специјализирани компании во Ваша близина

Најдете сега специјалист за прозорци и реализирајте ги Вашите прозорци од соништата.