RAU-FIPRO X – Razmišljajte u novim dimenzijama

Razvijeno za avione. Savršeno za Vaše prozore.


REHAU je 2008. sa RAU‑FIPRO materijalom napravio revoluciju na tržištu prozora. Princip kompozitnih materijala ojačanih vlaknima – do sada poznat pre svega iz oblasti trkačkog sporta ili avionske industrije – po prvi put je našao primenu kod prozora, kombinujući najbolje osobine iz sveta plastike i staklenih vlakana u novu vrstu materijala.

Vreme je za nastavak uspešne priče RAU-FIPRO…

RAU-FIPRO X

RAU‑FIPRO X

Sa uvećanim udelom staklenih vlakana u profilu prozorskih krila od preko 50 %, RAU‑FIPRO X je materijal visokih performansi sa mnogobrojnim mogućnostima, koji poznate prednosti materijala RAU‑FIPRO proširuje za faktor X:

X-tra veliki elementi

Više svetla, više arhitektonske slobode, veći osećaj zadovoljstva

X-tra visoka energetska efikasnost

Izvanredna toplotna izolacija i ekonomičnost

X-tra mnogobrojne mogućnosti

Maksimalna sloboda u dizajnu, sigurnost i maksimalna udobnost


10% veći elementi

Najbolji uslovi svetla i vidljivosti Zahvaljujući povećanom udelu staklenih vlakana u prozorskim krilima RAU‑FIPRO X stvara osnovu za uvećanje dimenzija koje do sada nije viđeno. To omogućava realizaciju prozorskih elemenata sa pouzdanim funkcionisanjem čak i u visini etaže do 2,80 m – i to potpuno bez dodatnih svetlarnika.

Rezultat: više prirodnog svetla i veća arhitektonska sloboda za jedinstveni osećaj ugodnosti stanovanja. Izuzetno uski profili dodatno povećavaju površinu prozora.


10 % größere Fenster

700-D081 - 61885

76 % uštede energije

90 % svih ramova koji si izrađeni od RAU-FIPRO X materijala nema metalno ojačanje, tako se sprečava nastanak nepovoljnih termičkih mostova. U kombinaciji sa trostrukim izolacionim staklom dostižu izvanredne Uw vrednosti i do 0,60 W/m2K i na taj način realizuju uštedu energije i do 76 %.


Förderzuschuss

Osigurajte subvencije već sada

Prozorski profili od RAU-FIPRO X su sertifikovani od strane Instituta za pasivne kuće u Darmštatu. Građevinske komponente sa ovom oznakom kvaliteta su po pravilu dva do četiri puta efikasnije od uobičajenih proizvoda. Dobijanje subvencija za ispunjavanje KfW standarda je stoga prava formalnost.

 
24-fache Lärmreduktion

24-struko smanjenje buke

Buka znači stres – i niko je ne želi u svoja četiri zida. Sa 24‑strukim smanjenjem buke Vaš dom će postati oaza mira.


700-D083 - 61889

400 različitih dizajna

Bilo da su zaobljeni ili sa ivicom, sa prečkama ili bez: Sa RAU‑FIPRO X se i najzahtevnije geometrije prozora mogu jednostavno realizovati. Pored toga, program KALEIDO COLOR Vam pruža ogroman izbor varijanti boja i dizajna. U zavisnosti od željenog izgleda i površinske strukture, koriste se različiti postupci, kao što je lakiranje (KALEIDO PAINT) ili kaširanje folije (KALEIDO FOIL).

Rezultat: preko 400 mogućnosti dizajniranja. Naravno da se pri tome mogu međusobno kombinovati različiti izgledi unutrašnje i spoljašnje strane.

Aluminium-Vorsatzschale KALEIDO COVER

Savršen izgled aluminijuma

Sa aluminijumskim oblogama KALEIDO COVER prozori dobijaju visokokvalitetni izgled aluminijuma – čak i pri otvaranju, zahvaljujući profilu koji je u potpunosti boje antracita.

MFF_M_FBF_18_D197 - 47585

Prirodan izgled sa KALEIDO WOODEC

Sledeći nivo u izgledu i‑osećaju koji pruža drvo: Mat površine nisu samo lepe na izgled, već pružaju i naročito stvaran osećaj.


Nachhaltigkeit aktiv leben

Aktivan doživljaj održivosti

Od starih prozora nastaju novi, inovativni i održivi prozorski sistemi – istog kvaliteta u poređenju sa REHAU prozorima od novih materijala. Materijal se čisti, usitnjava, sortira, oplemenjuje i na kraju ponovo koristi u jezgru novih prozorskih profila.

Na taj način već danas ostvarujemo CO2‑uštedu od 97.000 tona godišnje.


Jak tim: Sistem prozora GENEO i RAU‑FIPRO X

Uspeh RAU‑FIPRO je usko povezan sa našim prozorskim sistemom GENEO. Logična posledica: GENEO je prvi REHAU sistem koji je dostupan  sa RAU‑FIPRO X.

Pregled najvažnijih parametara:

700-D082_numbers_SR - 69174

Specijalizovane firme u Vašoj blizini

Odmah potražite specijalizovanu firmu i realizujte svoje prozore iz snova.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection