Kérdések? Válaszok!

A legfontosabb válaszok a RE.SOURCE-szal és a konyhai ivóvíz-adagolóból vételezett ivóvízzel kapcsolatos kérdésekre.

BAU-D1610 - 80265


Különleges igények vannak a RE.SOURCE felszerelése során?

A szerelvény a kereskedelmi forgalomban kapható többi szerelvényhez hasonlóan csatlakoztatható. Csupán a pult alatti egység hűtőeleme igényel a megfelelő levegőellátás biztosítása érdekében egy kimeneti nyílást a szekrény hátoldalán a meleg levegő elvezetéséhez, valamint egy 230 V-os, 16 A-es csatlakozó aljzatot.

Saját magam is elvégezhetem a RE.SOURCE felszerelését?

A RE.SOURCE-ot kivitelezőkön keresztül lehet beszerezni. Ezért azt javasoljuk, hogy bízza a beépítést is szakemberre.

Mekkora a RE.SOURCE energiafogyasztása?

A RE.SOURCE BASIC hűtőegység maximális teljesítménye 223 W, a RE.SOURCE PREMIUM hűtőegységé 225 W. A PREMIUM+ változat maximális teljesítményfelvétele 1906 W.

Mennyi szénsavval dúsított vizet lehet egy CO2-patronnal készíteni?

Az üzletekben kapható 425 g töltősúlyú CO2-palack 60 l szódavízhez elegendő. Emellett bármikor csatlakoztatni lehet nagyobb CO2-palackot. A 2 kg-os palack akár 350 l, a 6 kg-os akár 850 l és a 10 kg-os akár 1400 l szénsavval dúsított víz előállítására alkalmas

Honnan tudom, hogy ki kell cserélni a CO2-patront?

A RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ termékváltozatnál a kijelző állapotmenüjében ellenőrizheti a CO2-palack töltöttségét. A RE.SOURCE BASIC esetén a csökkenő szénsavtartalom jelzi a patron kiürülését.

Mennyire körülményes a CO2-patron kicserélése?

Nyissa ki a pult alatti egységet, csavarja ki az üres patront, majd csavarja be az új patront – és már készen is van. A RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ termékváltozatnál kövesse egyszerűen a kijelzőn megjelenő utasításokat!

Milyen gyakran kell kicserélni a szűrőt?

A RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ termékváltozatnál a kijelző tájékoztatást nyújt az esedékes cseréről. A BASIC termékváltozatnál egy LED-es kijelző található a pult alatti egységen. A normál szűrő kapacitása 5000 l-re elegendő. Ennek ellenére ajánlott a szűrőt évente cserélni az 5000 l elérése előtt is.

Mennyire körülményes a szűrő kicserélése?

Nyissa ki a pult alatti egységet, zárja el a szűrő elzáró csapját, majd helyezze be a szűrőt a kezelési útmutató alapján! A RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ termékváltozatnál kövesse egyszerűen a kijelzőn megjelenő utasításokat!

Más gyártmányú szűrőt is használhatok a RE.SOURCE ivóvíz-adagolóhoz?

Nem, kizárólag a REHAU speciális szűrői alkalmazhatók.

Hol tudok segédanyagokat, mint például szűrőt, CO2-patront és tisztítási tartozékokat vásárolni?

Minden segédanyag beszerezhető a REHAU online áruházában a rehau.com/webshop címen. Mivel a RE.SOURCE ráadásul a kereskedelmi forgalomban kapható valamennyi CO2-patronnal használható, bármikor kicserélheti vagy újra töltheti a patront számos áruházban, drogériában vagy más szakkereskedőknél.

Németországban kiváló minőségű a vezetékes víz. Miért van szükség a RE.SOURCE-ra?

Németországban gondosan ellenőrzik a vezetékes víz minőségét – azonban csak az Ön házának határáig. A vízvezetékben található esetleges szennyeződéseket és a víz zamatát befolyásoló elemeket ezért a RE.SOURCE szűrője távolítja el. Így mindig megbízhat a víz minőségében. És természetesen nem elhanyagolható az a kényelmi szempont sem, hogy bármikor hűtött és szénsavval dúsított vizet engedhet közvetlenül az ivóvíz-adagolóból.

Mi történik, ha a RE.SOURCE hosszabb ideig használaton kívül van?

Alapvetően el kell kerülni, hogy a RE.SOURCE hosszabb ideig használaton kívül maradjon. Ha a rendszer mégis 72 óránál tovább nincs használatban, akkor át kell öblíteni legalább négy liter vízzel. Ha a használaton kívüli időtartam meghaladja a négy hetet, akkor ki kell tisztítani a rendszert (lásd a következő pontban), valamint ki kell cserélni a szűrőt. Ennek elkerülése érdekében a RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ termékváltozatoknál be lehet állítani a meghatározott időközönkénti automatikus öblítést.

Milyen gyakran kell elvégezni a RE.SOURCE tisztítását?

Az irodákban, praxisokban vagy gyártóüzemekben használt csaptelepekre a DIN EN 6650 szabvány félévenkénti tisztítást ír elő. Magáncélú használat esetén szintén érdemes ezt az előírást követni. A tisztítás részletes leírását a következő pont tartalmazza. A csaptelepet rendszeresen tisztítsa meg puha törlőkendővel és megfelelő tisztítószerrel. Az oldószer- vagy savtartalmú tisztítószerek, vízkőoldók, háztartási ecet és ecetsavas tisztítószerek használata nem javasolt.

Mennyire körülményes a rendszer tisztítása?

A tisztítást kényelmesen és könnyedén saját maga is elvégezheti a tisztítópatron és megfelelő tisztítószer segítségével. A RE.SOURCE tisztításához a por alakú TM DESANACIDFP tisztítószert ajánljuk. A RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ kijelzője tisztítás közben egyszerűen végigvezeti Önt a tisztítás egyes lépésein, amelyeket a rendszer automatikusan végrehajt. A BASIC termékváltozatnál a mellékelt kezelési útmutató tartalmazza a tisztítási folyamat ismertetését.

Beállíthatom egyénileg a szénsavasság mértékét a RE.SOURCE-nál?

A RE.SOURCE PREMIUM és PREMIUM+ termékváltozatnál a „közepes” szénsavassági fokozat is beállítható az egyéni funkcióval. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a víz hőmérséklete és keménységi foka döntően befolyásolja, hogy a víz mennyi CO2-t képes felvenni.

Tetszőleges CO2-patronokat és -palackokat lehet csatlakoztatni?

Használhat üzletekben kapható 425 g-os CO2-palackot, valamint üzletekben kapható 10 kg-os CO2-palackot a külső csatlakozáson keresztül. Használat közben ügyelni kell a szokásos biztonsági előírásokra. Megfelelő CO2-palackok és CO2-flakonok beszerezhetők pl. a Sodbär online áruházában: shop.sodabaer.de.

Legalább mekkora helyiség alapterületet kell biztosítani nagyobb CO2-palackok esetén?

Nagyobb CO2-palackok esetében a biztonsági irányelvekben előírt minimális helyiség alapterület 2 kg esetén 15 m2, 6 kg esetén 45 m2 és 10 kg esetén 75 m2.

A RE.SOURCE irodai használata az italadagolókról szóló rendelet hatálya alá tartozik?

Nem, mind az otthoni, mind az irodai és gyártóüzemi használatra az élelmiszer-biztonsági szabvány érvényes. Eltérő szabályok alkalmazandók vendéglátó-ipari használat esetén.

Fel lehet szerelni elé vízlágyító berendezést?

Igen, fel lehet szerelni a RE.SOURCE elé vízlágyító berendezést. Ez azonban a víz CO2-felvevő képességére is hatással van, hiszen minél kisebb a víz keménysége és pH-értéke, annál kisebb a CO2-megkötő képessége.

Mekkora a vízforraló űrtartalma a RE.SOURCE PREMIUM+ esetén?

A RE.SOURCE PREMIUM+ vízforralójának űrtartalma 500 ml. Ha több forró vízre van szüksége, várjon egy kicsit, amíg a pult alatti egységben ismét felmelegszik a víz. A maximális forróvíz-kapacitás óránként 6 l.Ilyen egyszerűen megy.

Mindössze négy alkotóelem gondoskodik a víz tökéletes élvezetéről:


412-D005 - 80293

Kifolyószerelvény

Ivóvíz szerelvény az igények szerinti, egyszerű kiválasztáshoz.

412-D023 - 81153

Pult alatti egység

Kompakt méreteinek köszönhetően szinte minden alsó konyhaszekrényben elfér.

412-D019 - 81149

CO2-palack

Szénsavat juttat a vízbe, és szódavizet készít belőle.
 

412-D020 - 81150

Vízszűrő

Jó ízű, egészséges vízről gondoskodik, ráadásul költségkímélő.


BAU-D1609 - 80264


2020. június 1-től kapható


Vegye fel a kapcsolatot most.

Kérjük, töltse ki a „*”-gal jelölt mezőket, majd kattintson a „Kötelezettség nélküli ajánlatkérés” gombra.

Köszönjük ajánlatkérését! A lehető leggyorsabban kapcsolatba lépünk Önnel.

Az ajánlatkérését nem sikerült elküldeni. Kérjük, ellenőrizze a kötelezően kitöltendő mezőket!

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection