GYIK - a RE.GUARD vízőrrel kapcsolatban

A legfontosabb kérdések és válaszok a RE.GUARD-dal, vagyis az intelligens vízőrrel és a vízjelzőkkel kapcsolatban.

BAU-D1520 - 73775


A RE.GUARD rendszer mely elemei szükségesek az optimális védelemhez?

A RE.GUARD vízőr mellett szükség van a RE.HUB-ra a háztartási igényekhez igazodó határértékek beállítása miatt, valamint az alkalmazáson keresztül történő vezérlésre. Opcionálisan választható a RE.GUARD vízjelző, amely a különösen érzékeny területek védelméről gondoskodik.

Használhatom külön a RE.GUARD vízjelzőt?

Nem. Hatékony védelem nyújtása érdekébe a RE.GUARD vízjelzőn kívül a RE.GUARD vízőrre is szüksége van, amely a kritikus helyzetben gondoskodik a vízellátás elzárásáról.

Áramszünet idején is fennáll a védelem?

A RE.GUARD vízőr vészhelyzetben elemekről is működtethető, az elemek áramszünet idején legfeljebb 24 órán keresztül biztosítják a működését.

Ki lehet nyitni a RE.GUARD vízőrt manuálisan, kézzel is?

Olyan alig valószínű esetben, amikor nem lehet az alkalmazással vagy a készülékkel kinyitni a vízelzárót, a RE.GUARD vízőr háza kézzel levehető, és az elzárás kézzel megszüntethető. A leírás a készüléken található.

Saját magam is felszerelhetem a RE.GUARD vízőrt?

A RE.GUARD szakszerű beépítését a REHAU szakmai partnerének kell elvégezni. A kivitelezők jegyzéke elérhető itt. A határértékek fel vannak tüntetve az útmutatóban, amelyeket a kivitelező vagy a vevő maga is módosíthat. Javasoljuk, hogy bízza a kivitelezőre a kiinduló értékek beállítását.

Magam is üzembe tudom helyezni a RE.GUARD vízjelzőt?

Igen, az üzembe helyezés intuitív módon, mindössze pár mozdulattal elvégezhető. Így utólag még további vízjelzőket is csatlakoztathat a rendszerhez. RE.GUARD vízjelzőket a kivitelezőjénél vagy az interneten a rehau.com/webshop weboldalon rendelheti meg.

A RE.GUARD vízőr minden csővezetékrendszerbe beszerelhető?

Igen, a RE.GUARD vízőr a menetes csatlakozásnak köszönhetően minden csővezetékrendszerbe beszerelhető. Így a RE.GUARD vízőr egyaránt alkalmas új építésű házakhoz, felújításhoz és utólagos felszereléshez.

A RE.GUARD vízőr egyáltalán alkalmas arra, hogy beépítsék az ivóvízvezetékbe, illetve alávetették speciális vizsgálatoknak?

A DVGW, illetve DIN-DVGW tanúsítvány (DVGW = Német Gáz- és Vízügyi Szakmai Egyesület) igazolja, hogy egy termék alkalmas az ivóvízvezeték-rendszerben való használatra és a csővezetékbe történő beépítésre. A készülék DIN 3553 DVGW tanúsítvánnyal rendelkezik. A tanúsítvány kérésre elérhető.

Felszerelhető a RE.GUARD vízőr a házi vízszűrő elé?

Igen. A RE.GUARD ultrahangos mérési eljárását nem befolyásolják kedvezőtlenül az olyan szennyező részecskék, mint például a homok. Így a védelem kiterjed a házi vízszűrőre is, ami esetleg kárt okozhatna.

Be lehet építeni melegvíz-vezetékbe?

Nem, kizárólag hidegvíz-vezetékbe építhető be, illetve melegvíz-előállítás hidegvíz-ellátó vezetékébe szerelhető be.

Társasházban lakom. Beépíthető a RE.GUARD nálam is?

Jelenleg csak az egyedi, lakásonkénti melegvízellátással rendelkező társasházak egyes lakásaiba építhető be. A RE.GUARD vízőr nem szerelhető be társasházak ivóvízellátó fővízvezetékébe, például a pincében a fővízmérő után.

Milyen operációs rendszerekkel kompatibilis a RE.GUARD alkalmazás?

A RE.GUARD App Android 7.0 és iOS 11 verzióktól érhető el.

Védve van a RE.GUARD az informatikai támadásokkal szemben?

Független intézmények rendszeresen vizsgálják az egész rendszer biztonságát. Szükség esetén firmware-frissítéseket bocsátunk ki az alkalmazáson keresztül. Amennyiben az összes biztonsági intézkedés ellenére valakinek mégis sikerülne hozzáférnie az Ön rendszeréhez, a RE.GUARD bármikor leválasztható az elektromos hálózatról, és manuálisan, kézzel feloldható az elzárás. Ezenkívül a Z-Wave-készülékek kiemelten védettek az informatikai támadásokkal szemben, mivel csupán egymással és a Gateway-jel kommunikálnak, így nem érhetők el közvetlenül az internetről.

Szükség van az alkalmazásra a RE.GUARD vezérléséhez?

A RE.GUARD vízőr vezérlése alkalmazás nélkül, magán a készüléken is lehetséges. Ez a vezérlés csupán alapfunkciókat tartalmaz, a felhasználó által meghatározott beállításokat kizárólag a RE.GUARD alkalmazáson keresztül lehet elvégezni. A védelmi funkció szintén biztosított alkalmazás nélkül is.

Használhatom a RE.GUARD alkalmazást felhő nélkül?

Igen, a RE.GUARD alkalmazás használható felhőkapcsolat nélkül is, kizárólag a saját helyi WLAN-hálózatban. Ha azonban ezen a hálózaton kívül tartózkodik, akkor nem érhetők el bizonyos funkciók, mint például az értesítések a rendellenességekről, a vezérlés vagy a vízfogyasztás követése.

Mit történik a személyes adataimmal?

Az összes adatot, mint például az Ön bejelentkezési adatait, a fogyasztási értékeket és határértékekre vonatkozó beállításokat EU-s szervereken tároljuk. Ezeket az információkat kizárólag a készülékek funkcionalitásának biztosítása céljából használjuk. Bővebb tájékoztatást nyújt az alkalmazás adatvédelmi nyilatkozata.Csak 4 komponenssel a biztonságos vízőr funkcióhoz

410-D002 - 80181

A RE.GUARD vízőr

segít felismerni a csőtöréseket és csepegéseket, és kár estén elzárja a vízvezetéket. Ezen kívül méri a vízfogyasztást és lehetővé teszi a vízvezeték kézi elzárását és megnyitását is. Beépítés közvetlenül a vízmérő után, még a házi vízszűrő elé


RE.GUARD Wassermelder

A RE.GUARD vízőr

a Z-Wave rádiós szabványok keresztül megbízhatóan kapcsolódik a vízvezérlésre, és a kritikus területeken felismeri a kilépő vizet. A vízjelzők az egész házban elhelyezhetők, és hosszabbítókábellel rendelkeznek a nehezen hozzáférhető helyekhez.
Utánrendelés a www.rehau.com/webshop weboldalon.


RE.HUB Gateway

A RE.HUB gateway1

Kapcsolatot létesít az RE.GUARD készülékei és az internet között, valamint egyszerűen csatlakoztatható a routerére.


410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

A RE.GUARD App1

Mindenkor és bárhová üzenetet küld az okostelefonjára, valamint segít felismerni a vízfogyasztás megtakarítási potenciálját.


 
410-D057_CL - 86089


Vegye fel a kapcsolatot a külszolgálati munkatárssal.

Vegye fel a kapcsolatot – A külszolgálati munkatársunk keresni fogja Önt.

Köszönjük ajánlatkérését! A lehető leggyorsabban kapcsolatba lépünk Önnel.

A kérését nem sikerült elküldeni. Kérjük, ellenőrizze a kötelezően kitöltendő mezőket!

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)

1 Feltételezzük, hogy van internetkapcsolat az okostelefonján.


Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection