RAUTITAN Trinkwasserleitungen

Očekujte više od Vaše vode za piće


Svakodnevno obraćamo pažnju na to da naše namirnice i proizvodi odgovaraju najvišim standardima.

Zašto onda praviti kompromis kod vode za piće? S kompanijom REHAU možete više očekivati od Vaše vode za piće.


Više nego samo vodovodna instalacija.

Vaša voda za piće može učiniti više nego samo da teče iz cijevi. REHAU je kombinacijom višegodišnjeg iskustva i inovativnih materijala stvorio efikasan sistem: RAUTITAN znači više kvaliteta, higijene, sigurnosti, a pritom manju potrošnju energije.

Očekujte više od Vaše vodovodne instalacije – s kompanijom REHAU i RAUTITAN sistemom za pitku vodu.Više kvaliteta zahvaljujući materijalu bez sadržaja olova

Kod kupovine za porodicu kvalitet predstavlja važan kriterij. Vodimo računa da za sebe uzimamo samo najbolje proizvode. Zašto ne i kod vode za piće?

Od RAUTITAN sistema za pitku vodu možete očekivati više kvaliteta. On je zahvaljujući novim fitinzima potpuno bez sadržaja olova i osigurava Vama i Vašoj porodici najbolji kvalitet vode za piće – iz dana u dan.


Trinkwasserhygiene

Više higijene

Higijena se podrazumijeva – zašto ne i kod vode za piće? Ako je Vaš sistem za pitku vodu pogrešno instaliran, vodovodne cijevi pružaju idealno plodno tlo za legionele i druge uzročnike bolesti: Dugo vrijeme mirovanja u vodovodnim cijevima pospješuje rast, a pri određenim rasponima temperature patogeni se posebno brzo razmnožavaju.

Ovako možete očekivati više higijene:

Kretanje

Preporučuje se kružni cjevovod: Kada se jedna od slavina za vodu otvori, kreće celokupni sadržaj cjevovoda i svako mjesto se ispire.

Izolacija

RAUTITAN cijevi su naročito efikasno izolirane. Na taj način znatno sporije nastaju temperature koje pogoduju klicama.

Zaptivenost

RAUTITAN tehnika spajanja je veoma hermetična i sprječava stvaranje klica – zvanično potvrđeno od strane Frauenhofer instituta.  Više sigurnosti

Više sigurnosti s RAUTITAN tehnikom – i to dugoročno. Cijevi od High-Tech PE-Xa materijala umreženog pod visokim pritiskom čine osnovu za sigurno korištenje u trajanju od više decenija.

U pogledu tehnike povezivanja, REHAU se oslanja na izrazito robusne materijale koji se koriste i pri svemirskim letovima. Oni su veoma otporni na koroziju. To Vam pruža veću zaštitu kod problematičnih kvaliteta pitke vode.

 

Materijal koji se koristi u svemirskim letovima

za Vašu sigurnost

 


Veća ušteda energije

Topla voda ne smije postati prehladna, hladna voda ne smije postati pretopla. Međutim, voda se može zagrijati ili ohladiti u vodu već pri kratkom prestanku rada. Time ne samo što nastaju idealni životni uslovi za mikroorganizme – već Vas to košta i novca.

Od RAUTITAN izolacije možete očekivati više: Potrošnja energije za Vašu toplu vodu se osjetno smanjuje. Vama ostaje više novca za lijepe stvari u životu.


Kontakt

Imate pitanja u vezi našeg RAUTITAN sistema instalacije za pitku vodu? Rado ćemo Vam pružiti savjet u vezi toga.

Pišite nam


Icon_Dealfinder_14-5_light-grey - 75956

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection