RAUVOLET rolluikoplossingen voor kasten

Voordelen van rolluiksystemen

Individueel, veelzijdig en plaatsbesparend

Geraffineerde, designgerichte en flexibele oplossingen staan bij de interieurinrichting bovenaan het wenslijstje. Of men nu streeft naar individualisering dan wel naar de versmelting van woon- en werkruimte: het interieur past zich vandaag de dag perfect aan de wensen van de bewoners aan. Bovendien moet bij het ontwerp ook rekening worden gehouden met het aspect plaatsbesparing, want door de aanhoudende megatrend naar stedelijk wonen moeten steeds meer mensen dezelfde ruimte delen.

In de woning, bij de winkelinrichting of op de werkplek: met het omvangrijke rolluikprogramma van REHAU worden u tal van designmogelijkheden aangeboden die u toelaten uw creativiteit de vrije loop te laten. Van eenvoudige meubels kunnen verzamelobjecten worden gemaakt, die de aandacht naar zich toe trekken. Tegelijkertijd kunnen rolluikoplossingen ook het tegendeel: zij laten dingen verdwijnen en indien nodig weer tevoorschijn komen. Het kantoor wordt in een handomdraai in een woonkamer omgetoverd, waarbij de kantoorspullen achter een decoratief oppervlak verdwijnen. Zo kan één ruimte verschillende functies hebben: plaatsbesparend, zonder vleugel-, klap- of schuifdeuren.

Ontdek de vele mogelijkheden van de rolluikwereld

Let op! De weergegeven producttoepassingen zijn alleen bestemd om inspiratie op te doen en maken deels geen deel uit van het bestaande productprogramma.

IML_01565 - 15916536
IML_01494_CL - 15867918
IML_01567 - 15916554


Rolluikoplossingen voor de gang

Wie een kleine gang heeft, kent de problemen: nauwelijks opbergruimte, bekraste oppervlakken, kans op struikelen door open schoenenkasten. Rolluikkasten helpen hier, de beperkte ruimte bij de entree beter te gebruiken: schoenen, tassen of jassen verdwijnen achter een esthetisch, in kleur aanpasbaar oppervlak. Naast de flexibiliteit bij het vormgeven, biedt een rolluikkastsysteem in de woning functionele voordelen. Vooral in nauwe entrees worden conflicten tussen voordeur en kastdeur voorkomen. En blauwe plekken door de openstaande deuren van de schoenenkast behoren eveneens tot het verleden.

Rolluikoplossingen voor de gang

Met rolluik: meer ruimte in de gang. De voordeur kan probleemloos worden geopend.

IML_01458 - 15855341

Zonder rolluik: in nauwe entrees ontstaan hindernissen.


Rolluikoplossingen voor de keuken

Nissen creatief gebruikt: in kleine keukens kunnen ruimtes ontstaan, die slechts moeilijk te ontsluiten zijn. Hier wordt, met behulp van een rolluik, een bepaalde ruimte tot een nuttige kast gemaakt. Door de hangkasten boven het werkblad kent het toepassen van een rolluikmeubel geen alternatief. Overigens: met een uittrekbare plank kan de ruimte tot boven de gootsteen worden uitgebreid. Ideaal voor tijdelijk gebruikt keukengerei.

Rolluikoplossingen voor de keuken

Met rolluik: een volledig bruikbare kast beschermt tegen stof en vuil.

IML_01466 - 15858303

Zonder rolluik: in nieuwe nissen zoals deze zijn meubeldeuren niet geschikt.


Rolluikoplossingen voor de badkamer

Bij renovatie of nieuwbouw in een stedelijke omgeving is voor de badkamer vaak weinig plaats. De consequentie is dat beschikbare ruimte perfect moet worden gebruikt. Want juist in de badkamer heeft men ruimte nodig, om cosmetische artikelen of reinigingsmiddelen te kunnen opbergen maar toch snel onder handbereik te hebben. Een efficiënte oplossing is, aanwezige componenten zoals de scheidingswand met de doucheruimte als opbergruimte te gebruiken. En met een meubel rolluikkastsysteem geniet u naast efficiency ook van elegantie: een vlakke, functionele kastafsluiting die voor de nodige orde zorgt en veelzijdig kan worden vormgegeven.

Rolluikoplossingen voor de badkamer

Met rolluik: esthetisch fraaie oplossing om open schappen in nissen te vermijden.

IML_01462 - 15857126

Zonder rolluik: klapdeuren hebben ruimte nodig en hebben in kleine badkamers aanmerkelijke nadelen.


Rolluikoplossingen voor de slaapkamer

In slaapkamers wordt de ruimte onder het bed vaak als opbergruimte gebruikt. Hier worden dekens, kussens, overtrekken en andere zaken opgeslagen, waarbij de hygiëne een grote rol speelt. Een afsluitsysteem voorkomt stof- en vuilophoping. In kleine ruimten kunnen lades of rolbakken nadelen hebben.

Rolluikoplossingen voor de slaapkamer

Met rolluik: gebruik van de volledige opbergruimte over de gehele breedte van het bed wordt mogelijk.

IML_01473 - 15860137

Zonder rolluik: bakken kunnen in kleine ruimten niet volledig worden uitgetrokken - de opbergruimte is moeilijk toegankelijk.


Rolluikoplossingen voor de woonkamer

Voor meer opbergruimte zijn innovatieve ideeën nodig. In het beste geval krijgt de woning door deze elegante designoplossing nog een esthetische meerwaarde. Een ronde salontafel, die met een rolluikmeubel wordt afgesloten, kan als opbergruimte voor tijdschriften, afstandsbedieningen of ook voor de huisbar worden gebruikt. Dit individuele meubelstuk heeft ook voordelen in huishoudens met kinderen: wanneer voorwerpen moeten worden opgeborgen, die niet geschikt zijn voor kinderen, is een afsluitbare uitvoering mogelijk. En nog een voordeel: de ronde vorm vermindert het gevaar voor letsel voor jonge kinderen.

Rolluikoplossingen voor de woonkamer

Met rolluik: elegante designoplossing die esthetiek met praktisch nut verbindt.

IML_01477 - 15861312

Zonder rolluik: scherpe randen vergroten vooral voor kleine kinderen het gevaar voor letsel.RAUVOLET rolluikconfigurator

De innovatieve rolluikconfigurator van REHAU biedt u legio creatieve ontwerpmogelijkheden. Configureer rolluiksystemen voor keuken, badkamer, kantoor of woonkamer, naar wens verkrijgbaar in zowel horizontale als verticale looprichting, of als inbouwklare keukensets in rastermaten.

Configurator startenContact

Heeft u vragen? Bel dan met een van onze experten via het gratis telefoonnummer of gebruik ons contactformulier.

Contact opnemen


Engineering progress

Enhancing lives

CONTACT & SERVICES

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection