RAUVOLET rešenja za rolo ormane

Prednosti sistema rolo vrata

Individualno, svestrano i štedi prostor

Sofisticirana, dizajnerski orijentisana i fleksibilna rješenja kod uređenja enterijera stoje veoma visoko na listi želja. Bilo da je riječ o individualizaciji ili spajanju životnog i radnog prostora – enterijer se u današnje vrijeme savršeno prilagođava zahtjevima  stanara – i pri tome treba da bude uređen štedeći prostor, jer usled neprekidnog mega-trenda za urbanim načinom života sve više ljudi dijeli isti prostor.

Bilo da se radi o stanu, opremanju prodajnog prostora ili na radnom mjestu – sa opsežnim REHAU programom rolo vrata Vam se otvaraju mogućnosti dizajna koje Vašoj kreativnosti ne postavljaju nikakve granice. Od jednostavnog namještaja mogu postati individualni rariteti koji privlače poglede. Rješenja za rolo vrata istovremeno mogu i suprotno od toga: Ona mogu sakriti stvari i funkcionalna područja i po potrebi ih ponovo učiniti vidljivim. Kancelarijski prostor jednim zahvatom postaje dnevna soba, garderoba nestaje iza dekorativne površine. Prostorija na taj način može ispunjavati različite funkcije – štedjeti prostor bez ikakvih vrata sa krilima, preklopnih ili kliznih vrata.

Otkrijte raznolikost svijeta rolo vrata

Pažnja: prikazane vizualizacije proizvoda imaju inspirativni karakter i djelimično nisu sastavni deo aktuelnog proizvodnog programa

Rešenje rolo ormana za kancelariju
Rešenje rolo ormana za radnu sobu
Rešenje rolo ormana za garažu


Rješenja rolo ormana za hodnik

Ko živi sa malim hodnikom, poznaje probleme: Mjesta za odlaganje skoro i da nema, ogrebane površine, opasnost od spoticanja usljed otvorenih vrata ormara za cipele. Rolo ormari u takvim slučajevima pomažu da se ograničeni prostor u ulaznom području bolje iskoristi: Obuća, torbe, jakne nestaju iza estetske površine čija se boja može prilagoditi. Pored fleksibilnosti dizajna, sistem rolo ormara u hodniku stana pruža i funkcionalne prednosti: Izbjegava se kolizija ulaznih vrata i vrata ormara, posebno u uskim ulaznim područjima. Modrice usljed otvorenih vrata ormara za cipele takođe su dio prošlosti

Schrankrollladen-Lösungen für den Flur

Sa rolo vratima: Više mjesta u hodniku. Ulazna vrata se mogu otvoriti bez problema.

IML_01458 - 15855341

Bez rolo vrata: U uskim ulaznim prostorima nastaju prepreke.


Rješenja rolo ormara za kuhinje

Kreativno korištenje niša: U uskim kuhinjama se mogu pojaviti dijelovi prostora koji se mogu zatvarati samo uz poteškoće. Takav prostor pomoću rolo ormara postaje potpuno funkcionalni ormar. Usljed visećih kuhinjskih ormara iznad radne površine upotreba rolo vrata za namještaj u takvim slučajevima nema alternativu. Uzgred: Sa policom regala koja se izvlači slobodan prostor se može proširiti do iznad sudopere. Idealno za povremeno korištenje kuhinjskog posuđa.

Schrankrollladen-Lösungen für die Küche

Sa rolo vratima: Potpuno funkcionalni ormar štiti od prašine i prljavštine.

IML_01466 - 15858303

Bez rolo vrata: U uskim nišama poput ove, vrata namještaja su apsolutno nepogodna.


Rješenja rolo ormara za kupatilo

Prilikom renoviranja stare gradnje ili novih stanova u urbanom području, često je za kupatilo na raspolaganju malo prostora. Posljedica: Raspoloživi prostor se mora idealno iskoristiti. Jer upravo u kupatilu je potreban prostor za odlaganje kozmetičkih proizvoda ili sredstava za čišćenje kako bi se brzo našli pri ruci. Jedno od efikasnih rješenja je da se neizostavne komponente, kao što je pregradni zid prema niši za tuširanje, koriste kao prostor za odlaganje. A sistem rolo ormara za namještaj pored efikasnosti nudi i eleganciju: ravno, funkcionalno zatvaranje ormara koje omogućava urednost i svestrani dizajn.

Schrankrollladen-Lösungen für das Bad

Sa rolo vratima: Estetski sofisticirano rješenje kojim se izbjegavaju otvoreni regali u nišama.

IML_01462 - 15857126

Bez rolo vrata: Preklopna vrata zahtjevaju prostor i u uskim kupatilima imaju značajne nedostatke.


Rješenja rolo ormara za spavaću sobu

U spavaćim sobama se prostor ispod kreveta tradicionalno koristi kao prostor za odlaganje. Tu se odlažu prekrivači, jastuci, posteljina i druge stvari kod kojih higijena igra veliku ulogu. Sistem za zatvaranje spriječava stvaranje prašine i prljavštine. U uskim prostorijama elementi na izvlačenje ili kontejneri sa točkićima mogu imati nedostatke.

Schrankrollladen-Lösungen für das Schlafzimmer

Sa rolo vratima: Omogućava se potpuno iskorištenje prostora za odlaganje cijelom širinom kreveta.

IML_01473 - 15860137

Bez rolo vrata: Kontejneri se u uskim prostorijama ne mogu kompletno izvući - prostor za odlaganje je teško pristupačan.


Rješenja rolo ormara za dnevnu sobu

Za više prostora za odlaganje potrebne su inovativne ideje. I u najboljem slučaju dodaju stanu estetsku vrijednost – kao i ovo elegantno rješenje dizajna. Okrugli stolčić za dnevnu sobu koji se zatvara rolo vratima za namještaj se može koristiti kao prostor za odlaganje časopisa, daljinskih upravljača ili kao kućni bar. Ovaj individualni komad namještaja  ima prednosti i u domaćinstvima sa djecom: Ukoliko treba odložiti stvari koje nisu prikladne za djecu, moguća je varijanta koja se zaključava. I: Njegov okrugli oblik smanjuje opasnost od povreda za malu djecu.

Schrankrollladen-Lösungen für das Wohnzimmer

Sa rolo vratima: Elegantno dizajnersko rješenje koje spaja estetiku sa praktičnim korištenjem.

IML_01477 - 15861312

Bez rolo vrata: Oštre ivice povećavaju opasnost od povreda, naročito za malu djecu.RAUVOLET konfigurator za rolo ormare

Sa inovativnim REHAU konfiguratorom za rolo ormare otvaraju Vam se raznovrsne mogućnosti kreativnog dizajna. Konfigurišite sistem rolo ormara za kuhinju, kupatilo, kancelariju ili stambeni prostor sa individualnim dimenzijama u horizontalnom ili vertikalnom pravcu ili gotove kuhinjske komplete za ugradnju sa modularnim dimenzijama.

Pokreni konfiguratorPretraga trgovaca

Pronađite kompetentne specijalizovane trgovce za naše sisteme rolo vrata za ormane u vašoj blizini.

Pretraga trgovaca

Kontakt

Imate pitanja? Iskoristite besplatnu dežurnu telefonsku liniju na kojoj će vam odgovore davati naši stručnjaci ili popunite naš obrazac za kontakt.

Obratite nam se


Engineering progress

Enhancing lives

KONTAKT & SERVICES

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection