Držite pod kontrolom svoju vodovodnu instalaciju

Zaštitite svoj dom pametnim uređajem za kontrolu vodovodnih cijevi, koji pomaže u značajnom smanjenju posljedica šteta izazvanih vodom.

 

RE.GUARD – Uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi sa sigurnosno optimiziranom tehnologijom


S RE.GUARD imate jednu brigu manje.

RE.GUARD štiti vaš dom tako što zahvaljujući savremenoj tehnici smanjuje posljedice šteta izazvanih vodom. Zato što sistem pobjedničkog dizajna pouzdano intervenira prije nego što se desi gore.


Plus-X-Award_DE_pos_RE-GUARD - 75701

PXA_best_product_RE-GUARD_DE_pos - 80697

reddot_winner_2019_Online@3x - 86698


 

Vaše prednosti s inteligentnim uređajem za kontrolu vodovodnih cijevi

Icon_Uhr_black_Online@3x - 85900

Brzo i jednostavno instaliran

Jednostavna ugradnja od strane servisera i brzo postavljanje zahvaljujući intuitivnom asistentu za instalaciju. Detektori vode se mogu po potrebi dodati.

Icon_App_Home_black_Online@3x - 87095

Sve pod kontrolom

S RE.GUARD aplikacijom4 uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi može se kontrolisati s bilo kojeg mjesta, a obavještenja u slučaju neuočljivih promjena dobit ćete preko pametnog telefona4.

Icon_Daumen_hoch_black_Online@3x - 87096

Jedinstvena sigurnost

Uz inovativnu ultrazvučnu mjernu tehnologiju, Z-Wave radio-standard, baterije u nuždi, uživajte u maksimalnoj zaštiti.
 

Icon_Einfamilienhaus_black_Online@3x - 87097

Za sve

Za sve kuće za jednu i dvije porodice1, bez obzira da li se radi o novogradnji, renoviranju ili nadogradnji. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu, ugradnja je moguća čak i u skučenim prostorima.RE.GUARD

 


Pametno minimizirajte štete izazvane vodom

Štete izazvane snabdijevanjem vodom nastaju češće od šteta izazvanih vatrom i olujom. Pukotine na cijevima, nehermetični odvodi, pokvareni priključci mašina za pranje veša – brojni su uzroci, a posljedice obično ozbiljne. Važni dokumenti i omiljeni komadi se kvare, a zbog vlage brzo nastaje po zdravlje štetna plijesan. Tada se mora skupo sanirati: Osim dogovaranja s majstorima, obrada kod osiguravajućeg društva također košta vremena i živaca.


Do šteta izazvanih vodom u Njemačkoj dolazi svakih 30 sekundi.2


410-D030_CL - 83020
Pokvareni priključci

Popucala dovodna crijeva ili tehnički kvar na mašini za pranje veša ili suđa: Kućanski aparati i armature često su uzrok šteta izazvanih vodom.

410-D039_CL - 83034
Cjevovodi

Korozija, vapnenac, mraz ili lično izbušena rupa za novu zidnu policu: Cevovodi nude veliku površinu za nastanak ozbiljnih šteta.

410-D034_CL - 83026
Prokapavanja

Prokapavanja se mogu pojaviti kako na cijevima, tako i na armaturama. Ona se često otkrivaju tek kada je šteta već velika, a posebno su opasna kada se pojave ispod žbuke.


Pametno umrežavanje, inteligentni sistem

REGUARD_Zeichnung_Smarte_Vernetzung_DE_Online - 87102

410-D002 - 80181

1

RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi

Pomaže u otkrivanju pukotina na cijevima i prokapavanja, te blokira snabdijevanje vodom u slučaju šteta. Osim toga, on mjeri potrošnju vode i omogućava ručno zatvaranje i otvaranje vodovodne instalacije. Ugradnja se provodi odmah iza vodomjera, a ispred filtera za vodu u domaćinstvu.


RE.GUARD

2

RE.GUARD detektor vode

Pouzdano spojen na uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi putem Z-Wave radio-standarda i otkriva gubitke vode u kritičnim područjima. Detektori vode mogu se opcionalno postaviti bilo gdje u kući i snabdjeti produžnim kablom za teško dostupna mjesta. Naručiti možete na:www.rehau.de/webshop


RE.HUB

3

RE.HUB mrežni prolaz4

Spaja RE.GUARD uređaje s internetom i lako se povezuje s usmjerivačem.

 
410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

410700_Mockup_Iphone_Wasserverbrauch - 86244


4

RE.GUARD aplikacija4

Informira vaše kupce na pametnom telefonu u svako vrijeme i bilo gdje i pomaže u prepoznavanju održivog potencijala uštede u potrošnji vode.Tako funkcioniše pametni uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi

Icon_Ueberwachung-App-REGUARD_black_Online@3x - 86285

RE.GUARD pomaže u otkrivanju pucanja cijevi i kapanja u cjevovodu i nadzoru prostorija uz pomoć detektora vode.

Icon_Meldung-App-REGUARD_black_Online@3x - 86284

U slučaju nepravilnosti, RE.GUARD blokira cjevovod i informira vas putem aplikacije4.

Icon_Abschluss-App-REGUARD_black_Online@3x - 86258

Skupe štete, plijesni, nematerijalni gubici se minimiziraju i učinkovito se sprečavaju dugotrajni problemi s osiguravajućim društvom.Potpuna kontrola s aplikacijom RE.GUARD

410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

Sve na jednom mjestu

U trenutnom pregledu statusa u svakom trenutku vidite4, da li je u vodovodnim instalacijama sve u redu. Tako ste informirani i možete uživati u osjećaju sigurnosti.

410700_Mockup_Iphone_Alarm - 86238

Uvijek informirani

Ako uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi otkrije moguće curenje, na telefon se odmah šalje push poruka4 – ovisno o odabranom načinu se tada može odlučiti hoće li se blokirati ili ne. Ako se otkrije pucanje cijevi, RE.GUARD se odmah automatski zatvara.

410700_Mockup_Iphone_Wasserverbrauch - 86244

Štednja vode

Aplikacija4 detaljno prikazuje dnevnu potrošnju. Vidjet ćete, naprimjer, u koje vrijeme ste potrošili mnogo vode, pa na osnovu toga možete vidjeti za šta vam je bilo potrebno toliko mnogo vode i da to eventualno smanjite.

RE.GUARD aplikacija besplatno je dostupna za iOS i Android:Certificirani radio-standard Z-Wave

Z-Wave je međunarodni certificirani radio-standard, optimiziran za pametnu kuću.   Z-Wave uređaji komuniciraju samo međusobno i s RE.HUB mrežnim prolazom. Na taj način su uređaji zaštićeni od direktnih eksternih napada, a upravljanje RE.GUARD-om također moguće bez pristupa internetu ili povezivanja na oblak.

Radio signali su također manje osjetljivi na smetnje od WLAN veze i, s dometom do 30 metara, mogu prolaziti i kroz čvrste podrumske plafone i zidove. Zbog kraćeg vremena emitiranja i manje predajne snage uređaja, potrošnja energije i izloženost zračenju su znatno niži nego kod WLAN-a.


Icon_Z_Wave_Plus_Badge_Green_White_Online@3x - 87099Detektori vode – više sigurnosti na kritičnim mjestima

RE.GUARD detektori vode mogu se fleksibilno postaviti po kući – čak i naknadno nakon instalacije vašeg inteligentnog uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi. Pomoću isporučenog produžnog kabla možete prepoznati gubitke vode, čak i na teško dostupnim mjestima.

Saznajte više

IGT_0608-1_Online - 87107


 

Potpuno sigurno – i kada ste na putu

Manje briga, više slobode

RE.GUARD djeluje potpuno samostalno i neovisno otkriva pukotine na cijevima i prokapavanja.

Pouzdana zaštita u svakom trenutku

Automatsko isključivanje intervenira čak i bez funkcionalne internet veze i automatski reguliše isključivanje instalacije u slučaju pucanja cijevi. Zahvaljujući baterijama za napajanje u hitnom slučaju, RE.GUARD radi čak i kada nestane struja. Slobodno postavljeni detektori vode osiguravaju dodatnu zaštitu.

Uvijek pravi način rada

U aplikaciji4 možete da definirate različite načine rada za periode kada ste prisutni i odsutni, tako da za svaku situaciju možete odrediti odgovarajući scenarij.


BAU-D1520 - 73775


Štednja kod osiguravajućeg društva

Štete izazvane vodom uzrokuju najviše troškova osiguranicima zgrada3. Pametni uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi brine o minimiziranju šteta prije nego što se dogodi gore.

Zbog toga, s ugrađenom zaštitom od kapanja kod nekih osiguravajućih društava profitirate od smanjenih premija. Jednostavno se raspitajte o tome kod njegovim detektorima vašeg osiguravajućeg društava.


Icon_Geld_zurueck_Green_White_Online@3x - 86266


410-D052_CL - 85331

Brza i jednostavna instalacija

Svejedno da li je u pitanju novogradnja, saniranje ili nadogradnja: RE.GUARD ima kompaktan dizajn i serviser ga može brzo i jednostavno instalirati. A samo podešavanje4 se provodi u samo nekoliko koraka zahvaljujući intuitivnom asistentu za instalaciju.

Saznajte višeCover-Shot_470700_Online - 87379RE.GUARD – Uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi. Jednostavno. Pametnije.

Kompletan pregled novog uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi RE.GUARD dostupan je za preuzimanje u našoj brošuri.

Pogledaj brošuru


Najvažnija pitanja o pametnom uređaju za kontrolu vodovodnih cijevi

U našoj opsežnoj kolekciji često postavljanih pitanja možete pronaći najvažnije detalje o RE.GUARD-u i mnoge druge informacije na temu pametnog uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi.

Pročitajte više


Icon_FAQ_White_Online@3x - 85809


410-D057_CL - 86089


Odmah dostupan!


Mi smo tu za Vas!

Kontaktirajte nas odmah i detaljno se posavjetujte o inteligentnom uređaju za kontrolu vodovodnih cijevi RE.GUARD. Ako dodatno unesete svoj poštanski broj, istovremeno vam možemo preporučiti odgovarajućeg servisera za ugradnju RE.GUARD-a u vašoj blizini.

Molimo ispunite polja označena „*“, a zatim kliknite na „Informirajte se neobavezno“.

Zahvaljujemo na Vašem upitu. Stupit ćemo u kontakt s Vama u najkraćem mogućem roku.

Vaš upit nije mogao biti poslat. Provjerite obavezna polja.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)


1 RE.GUARD je koncipiran za kuće za jednu do dvije porodice i nije podesan za velike stambene komplekse sa više od dvije stambene jedinice.
https://www.gdv.de/de/zahlen-und-fakten/versicherungsbereiche/wohngebaeude-24080
3 https://www.schadenprisma.de/wp-content/uploads/pdf/1/sp_1_2018_art1.pdf
4 Pod uslovom da je pametni telefon spojen na internet.

Engineering progress

Enhancing lives

Kontaktirajte nas

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection