Pitanja i odgovori za vaše kupce o uređaju za kontrolu vodovodnih cijevi s RE.GUARD-om

Najvažniji odgovori i pitanja na temu RE.GUARD, pametnog uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi i detektora vode.

BAU-D1520 - 73775


Koji dijelovi RE.GUARD sistema su mi potrebni za optimalnu zaštitu?

Pored RE.GUARD uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi, potreban vam je RE.HUB da podesite granične vrijednosti koje su specifične za domaćinstvo i upravljanje putem aplikacije. RE.GUARD detektor vode je opcionalan i štiti posebno osjetljiva područja.

Da li mogu posebno koristiti RE.GUARD detektor vode?

Ne. Da biste osigurali učinkovitu zaštitu, potrebna je primjena uređaja za upravljanje vodom s RE.GUARD detektorom vode koji u hitnim slučajevima osigurava blokadu dovoda vode.

Da li sam zaštićen i kada nestane struja?

RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi se može opremiti baterijama za napajanje u hitnom slučaju koje će moći održati rad u slučaju nestanka struje u trajanju od najviše 24 sata.

Da li RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi mogu ručno otvoriti?

U malo vjerovatnom slučaju, da otvaranje putem aplikacije ili na samom uređaju više nije moguće, možete ukloniti kućište RE.GUARD uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi i ručno ukloniti blokadu. Opis ćete naći na uređaju.

Da li mogu sam ugraditi RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi?

Ugradnju RE.GUARD uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi mora stručno obaviti REHAU serviser. Listu servisera naći ćete ovdje: www.rehau.ba. Granične vrijednosti su navedene u ovom uputstvu, ali ih može prilagoditi vodoinstalater, pa i sam kupac. Preporučujemo da podešavanje početnih vrijednosti prepustite serviseru.

Da li mogu sam pustiti u rad RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi?

Da, puštanje u rad se vrši na jednostavan način u samo nekoliko koraka. Kasnije možete dodati još nekoliko detektora vode. RE.GUARD detektor vode možete naručiti kod svog servisera ili online na www.rehau.com/webshop

Da li se RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi može montirati na svakom cjevovodu?

Da, RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi može se priključiti na sve instalacije zahvaljujući navojnom spajanju. Zbog toga je RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi podjednako pogodan za novogradnju, renoviranje i nadogradnju.

Da li je RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi pogodan za ugradnju u cijev za toplu vodu, odn. da li je specijalno ispitan za to?

DVGW, odn DIN-DVGW certifikat (DVGW = Njemačko udruženje za gas i vodu) pokazuje da je proizvod pogodan za primjenu u području pitke vode i ugradnju u cjevovod. Ovaj uređaj je certificiran u skladu sa DIN 3553 DVGW. Certifikat se može dobiti na zahtjev.

Da li se RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi može ugraditi ispred filtera za vodu u domaćinstvu?

Da. Ultrazvučno mjerenje kod RE.GUARD se ne ometa česticama prljavštine, kao npr. pijeskom. Zbog toga se njime može osigurati i filter za vodu, kao mogući uzrok šteta.

Da li je moguća ugradnja u cjevovod za toplu vodu?

Ne, ugradnja je moguća samo u vodovodnu instalaciju za hladnu vodu, odn. u dovod hladne vode za pripremu tople vode.

Živim u kući sa više stanova. Da li mogu ugraditi RE.GUARD kod sebe?

Ugradnja je trenutno moguća samo u pojedinačnim stanovima kuća za više porodica sa decentralizovanim snabdijevanjem toplom vodom. RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi se ne može ugraditi u glavni cjevovod pitke vode kuća za više porodica, bilo u podrumu ili na glavnom vodomjeru.

Za koje operativne sisteme je dostupna aplikacija RE.GUARD?

Aplikacija RE.GUARD dostupna je od verzija Androida 7.0 i iOS 11.

Da li je RE.GUARD zaštićen od sajber napada?

Kompletan sistem se redovno provjerava od strane nezavisnog instituta za sigurnost. Po potrebi se putem aplikacije preuzimaju ažuriranja softvera. U slučaju da i pored svih sigurnosnih mjera neko pristupi vašem sistemu, RE.GUARD se u svakom trenutku može odvojiti sa električne mreže i ručno otvoriti. Z-Wave uređaji su veoma sigurni u slučaju sajber napada zato što komuniciraju samo međusobno, odn. sa mrežnim prolazom, i ne može im se pristupiti direktno putem interneta.

Da li mi je potrebna aplikacija za upravljanje RE.GUARD-om?

Upravljanje RE.GUARD uređajem za kontrolu vodovodnih cijevi je moguće i bez aplikacije, na samom uređaju. Međutim, takvo upravljanje obuhvata samo osnovne funkcije, dok se korisnička podešavanja obavljaju isključivo putem aplikacije RE.GUARD. Zaštitna funkcija postoji i bez korištenja aplikacije.

Da li mogu koristiti aplikaciju RE.GUARD i bez funkcije oblaka?

Da, aplikacija RE.GUARD se može koristiti i bez povezivanja na oblak, isključivo u sopstvenoj WLAN mreži. Određene funkcije, kao što su obavještenja o događajima, upravljanje ili praćenje potrošnje vode, također nisu moguće kada se nalazite van te mreže.

Šta se dešava sa mojim ličnim podacima?

Svi podaci, kao što su npr. vaši podaci za prijavljivanje, vrijednosti potrošnje i podešavanja graničnih vrijednosti, čuvaju se na serverima u EU. Ove informacije se koriste isključivo za osiguravanje funkcionalnosti uređaja. Više informacija ćete naći u izjavi o zaštiti podataka aplikacije.Sa samo 4 komponente do sigurnog uređaja za kontrolu vodovodnih cijevi

410-D002 - 80181

RE.GUARD uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi

Pomaže u otkrivanju pukotina na cijevima i prokapavanja, te blokira snabdijevanje vodom u slučaju šteta. Osim toga, on mjeri potrošnju vode i omogućava ručno zatvaranje i otvaranje vodovodne instalacije. Ugradnja se provodi odmah iza vodomjera, a ispred filtera za vodu u domaćinstvu.

RE.GUARD

RE.GUARD detektori vode

Pouzdano spojen na uređaj za kontrolu vodovodnih cijevi putem Z-Wave radio-standarda i otkriva gubitke vode u kritičnim područjima. Detektori vode mogu se opcionalno postaviti bilo gdje u kući i snabdjeti produžnim kablom za teško dostupna mjesta.
Može se naručiti na: www.rehau.com/webshop

RE.HUB

RE.HUB mrežni prolaz1

Spaja RE.GUARD uređaje s internetom i lako se povezuje s vašim usmjerivačem.

410700_Mockup_Iphone_Homescreen - 86243

RE.GUARD aplikacija1

Informira vaše kupce na pametnom telefonu u svako vrijeme i bilo gdje i pomaže u prepoznavanju održivog potencijala uštede u potrošnji vode.

 


410-D057_CL - 86089


Odmah dostupan!


Mi smo tu za Vas!

Kontaktirajte nas odmah i detaljno se posavjetujte o inteligentnom uređaju za kontrolu vodovodnih cijevi RE.GUARD. Ako dodatno unesete svoj poštanski broj, istovremeno vam možemo preporučiti odgovarajućeg servisera za ugradnju RE.GUARD-a u vašoj blizini.

Molimo ispunite polja označena „*“, a zatim kliknite na „Informirajte se neobavezno“.

Zahvaljujemo na Vašem upitu. Stupit ćemo u kontakt s Vama u najkraćem mogućem roku.

Vaš upit nije mogao biti poslat. Provjerite obavezna polja.

An error occured, please try again later. (Form was not sent!)


1 Pod uslovom da je pametni telefon spojen na internet.

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection