Prezentacije REHAU proizvoda RAUVISIO mineral

08.05.2014

U prostorijama firme Begex d.o.o. Hadžići i Lignum d.o.o. Mostar, 18. i 19. marta održane su prezentacije REHAU proizvoda RAUVISIO mineral debljine 3 i 10 mm.

Učesnici prezentacije su bili trgovci repromaterijala za namještaj, proizvođači namještaja i arhitekte, koji su imali priliku da po prvi put vide, kao i da sami direktno učestvuju u procesu obrade materijala RAUVISIO mineral.

Prezentacija se sastojala od dva dijela i to teoretskog kojeg je predstavio Aleksander Birg voditelj prodajnog odjela namještaja, dok je za praktični dio prezentacije bio zadužen Uwe Einhaus CT ML.

RAUVISIO mineral debljine 3 i 10 mm je površinski materijal za uređenje interijera a ovom prilikom je napravljena njegova uporedba sa sličnim materijalima koji se trenutno nalaze na tržištu. U praktičnom dijelu prezentacije su pokazane mogućnosti ovog materijala, njegova obrada, oblikovanje pomoću termoformiranja, izrada i ugradnja sudopera i umivaonika, popravka mogućih fizičkih oštećenja kao i ostala svojstva materijala.

Posebna pažnja se posvetila materijalu 3 mm debljine i njegovoj pravilnoj obradi i ugradnji, kao i njegova uporedba sa istim materijalom debljine 10 mm. Pozitivni utisci i reakcije učesnika prezentacija, dali su nam još veći motiv u angažovanju u ovoj oblasti.