Werk Visbek_Ansicht SW_CL - 1080525

Proširenje kapaciteta i asortimana

REHAU jača servis za kant trake uz najsavremeniji logistički centar

25.07.2022

Sa RAUKANTEX-om, REHAU već više od 50 godina nudi proizvođačima namještaja idealna rješenja kant traka za njihove projekte. Kupcima su dostupne brojne usluge koje olakšavaju odabir i naručivanje. REHAU je sada proširio servisni i logistički centar u Visbeku, Donja Saksonija. Kupci sada mogu birati između još više artikala na zalihama i brojnih usluga u vezi sa kant trakama. Roba na zalihama se još istog dana otprema iz potpuno automatiziranog visokoregalnog skladišta.

Rehau fabrika u Visbeku proizvodi kant trake i profile za industriju namještaja od ranih 1980-ih. početku isključivo za industrijsku proizvodnju. Kada je kompanija prije 20 godina otvorila svoj asortiman kant traka za stolariju, isključivo za industrijsku proizvdnju i standardni asortiman se mogao nabaviti u malim količinama od naših ugovorenih trgovaca. Ovim korakom REHAU je omogućio da ponudi stolarima komponente najvišeg kvaliteta i najnovijeg dizajna. Potražnja se u narednim godinama enormno povećala i već 2007. godine osnovan je poseban servisni centar za standardnu kolekciju traka. REHAU danas mnogo investira i ponovno širi svoje kapacitete: novo, potpuno automatizirano visokoregalno skladište i dodatne servisne stanice povećale su asortiman proizvoda i usluga. Svaka narudžba iz standardnog asortimana ide direktno na preuzimanje i otprema se istog dana. Zahvaljujući digitalnom umrežavanju proizvodnje i logistike na istoj lokaciji, kupci imaju bržu dostupnost, više skladišnog prostora i veću brzinu u cijelom proizvodnom, montažnom i servisnom lancu.

"Made in Germany" – za Evropu

Konceptom proširenja, koji se odnosi na stepen automatizacije, digitalizaciju svih procesa i najsavremenije transportne sisteme, REHAU povećava svoje kapacitete za program isporuke kant traka i komponenti nameštaja. "Investicija značajno proširuje naše mogućnosti tako da možemo još efikasnije podržati naše partnere i kupce iz našeg servisnog centra u Visbeku - i to u cijeloj Europi, od dizajnera interijera u Lisabonu do stolarskog posla u Helsinkiju", kaže Thomas Ponater, direktor marketinga i prodaje interijera u Europi. „Istovremeno, proširenje je jasan signal za Njemačku kao poslovnu lokaciju. „Proizvedeno u Njemačkoj“ je naše obećanje kvaliteta i predanost našim korijenima.” Novi logistički centar također daje važan doprinos održivosti: Kamionski transport za fabričku logistiku može se značajno smanjiti kroz optimizaciju procesa. Ovo odgovara uštedi u emisiji CO2 od oko 62,5 tona godišnje.

Visbek_Lager_01 - 1080543

Ne samo da su proširenja kapaciteta i procesa  sastavni dio novog koncepta u Visbeku već se i tempo povećava: „Proizvodnja i logistika su tako dobro umreženi da se narudžbe  roba iz zaliha koje se zaprime do 16 sati otpremaju istog dana. Individualni zahtjevi, kao što su širine traka, dužine rezanja od jednog metra, veće unutrašnje jezgro, različiti premazi za mašinsku obradu su također uključeni“, potvrđuje Lukas Bachmann, direktor pogona novog logističkog centra. Kupci štede ovom uslugom jer sada mogu i bez vlastitog skladišta.

105A1696 - 1080566

Raznovrsnost traka i usluge za proizvođače

Bilo da se radi o radnoj ploči, kuhinjskom ormariću ili polici: sa kolekcijom kant traka RAUKANTEX proizvođači mogu proizvesti dijelove namještaja po mjeri - i to u ogromnoj razlici varijanti: Sa 2.400 boja i dekora u više od 200.000 različitih varijanti, trake standardne kolekcije odgovaraju stoposto sa kolekcijama ploča i laminata svih vodećih svjetskih proizvođača – a svake se godine doda oko 300 novih dekora. Sa ovim asortimanom REHAU ostaje vjeran svom obećanju: "Idealna kant traka za svaki zahtjev". Ovo obećanje se ne odnosi samo na dekore već i na vrstu obrade. Ovisno o svojim potrebama, kupci mogu birati između tri varijante: RAUKANTEX pro, idealni nulti spoj, zahvaljujući polimernom funkcionalnom sloju, ulazak u kvalitet bezfugnog kantiranja RAUKANTEX plus ili klasična kant traka za vezivanje RAUKANTEX pure.

Iako su velike kolekcije REHAU kant traka, naši servisi su jednostavni. Prema motu "Bilo koja količina, bilo koja dužina", REHAU isporučuje RAUKANTEX pure i RAUKANTEX plus dužine od 1 m. Ako koristite funkcionalnu i optički idealnu kant traku RAUKANTEX pro (laserska traka), to možete učiniti od jedne rolne. također, tu je i fleksibilnost u pogledu širine. Ako je potrebno nešto drugo osim standardne širine, REHAU reže trake pojedinačno. Naša praktična online pretraga također olakšava pronalaženje prave trake a možete naručiti i uzorak. Proces naručivanja je vrlo jednostavan: REHAU radi s lokalnim partnerima koji mogu naručiti i prikupiti kant trake ili čak gotove dijelove namještaja.

REHAU_Eröffnung_Visbek_CL - 1081610

Na slici s lijeva na desno: Gerd Meyer (gradonačelnik Visbeka), Lukas Bachmann (menadžer fabrike Visbek), Jürgen Werner (šef odjela za interijerska rješenja), dr. Uwe Böhlke (CEO REHAU Industries), Stephan May (izvršni direktor operativnih rješenja za interijere), Thomas Ponater (direktor rješenja za interijere), Marvin Schillmöller (šef logističkog centra u fabrici Visbek), Alfred Meyer (IGZ Automation GmbH), Matthias Saroia, (menadžer projekta)

Engineering progress

Enhancing lives

Maximum cart size of 3 items has been reached!

Your sample cart items:
Type
Decor
Collection