Produkt des Jahres 2019 - 87976

Prozori za modernu arhitekturu

Nakladnik Callwey Architekturverlag proglasio je REHAU-ov sustav GENEO za „Proizvod godine 2019“

31.10.2019

GENEO prozori ojačani staklenim vlaknima, razvijeni od strane stručnjaka za polimere tvrtke REHAU, kombiniraju stabilnost i održivu uporabu materijala, uz optimalnu energetsku učinkovitost i maksimalnu slobodu dizajna za arhitekte. Nakladnik specijaliziran za područje arhitekture Callwey upravo je prozorski sustav GENEO proglasio za Proizvod godine 2019.

REHAU-ov sustav prozora GENEO pobjednik je u kategoriji Windows (Prozori) koja se po prvi put našla na natječaju Product of the Year Callwey. Tijekom posljednjeg desetljeća, stručnjaci za polimere tvrtke REHAU proizveli su više od 50 000 kilometara ovih visokotehnoloških profila izrađenih od kompozitnih vlakana. Nova generacija REHAU-ovog materijal RAU-FIPRO X, učinila je GENEO sustav još boljim. Peter Kotzur, direktor marketinga za prozorska rješenja REHAU-a objašnjava, "Naša visoko razvijena stručnost za materijale omogućava nam stvaranje fleksibilnih, pametnih prozorskih sustava koji udovoljavaju najvišim standardima dizajna i estetike. Nagrade Callwey Verlag priznato su mjerilo kvalitete u njemačkom govornom području. "

Neograničene mogućnosti za arhitekte

REHAU-ov sustav profila GENEO kombinacijom patentirane profilirane jezgre izrađene od RAU-FIPRO X materijala s optimiziranom konstrukcijom profila i integriranim sustavom ojačanja IVS osigurava maksimalnu stabilnost bez čelične armature. To u praksi znači da nema toplinskih mostova, što GENEO prozorima omogućuje postizanje U-vrijednosti do 0,79 W / m²K i smanjenje potrošnje energije do 76%. Uz visokotehnološki materijal RAU-FIPRO X redefinirali smo i granice mogućega kada je u pitanju veličina prozora. Zahvaljujući optimiziranom kompozitnom materijalu mogu se realizirati elementi prozora od poda do stropa, do 2,80 metara visine i do 1,60 metara širine u bijeloj boji, odnosno do 2,70 visine ukoliko se radi o profilima u boji. Do sada su takve konstrukcije bile rezervirane isključivo za aluminijske profile.

Proizvodna paleta KALEIDO COLOR tvrtke REHAU s više od 400 dezena nudi arhitektima veliku kreativnu slobodu. Kombinacijom aluminijske obloge s KALEIDO WOODEC profilom postiže se visokokvalitetni izgled drvo-aluminija na prozoru. KALEIDO WOODEC nudi uvjerljiv izgled i stvaran osjeća drveta, trajan je i jednostavan je za održavanje.

Funkcionalnost sustava GENEO moguće je proširiti inteligentnim REHAU rješenjima poput Smart Guard preventivne zaštite od provale ili pametnim ventilacijski sustavom INOVENT. S visokotehnološkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU već u procesu proizvodnje doprinosi održivijoj gradnji: program recikliranja ECO PULS koristi ostatke od proizvodnje i stare prozore proizvedene od PVC-a ojačanog staklenim vlaknima kao materija za novu proizvodnju.

Izložba do kraja studenog

Svi, od Callwey Verlag-a  proglašeni „Proizvodi godine 2019“ bit će izloženi u Muzeju Deutsches Architektur u Frankfurtu na Majni do 24. studenog 2019. godine. Više informacija o sustavu profila prozora s ojačanim vlaknima GENEO možete pronaći na web stranici: https://www.rehau.hr

Engineering progress

Enhancing lives